信用卡討論區(82)由於反應熱烈,登記名額已滿!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
打電話上去屌算
cash back 掛
anyway 多謝大佬先
因為你真金白銀比左錢了
手動收銀扣已經去唔同分店買左四次
之前以為恒生有呢個function大貓都會有點知試下交dbs轉完彈回頭
原來宜家先岀
琴晚試咗轉DBS 即時入到數
Citi 同 SC都係
用渣卡信用卡找hsbc卡數會唔會收charges?

之前refund有筆錢入左張渣打simply cash 但係我e家淨係用hsbc
如果無charges 你咪可以卡cum卡 成世唔還錢
即係就算我張渣打卡有突10000蚊credit
我用個10000蚊做bill payment找第二張卡都會收charges?
其實唔係好差 Reward可能仲好過某幾張里數/現金卡 但前提係你要買啱Category

PM 個里數rate on paper好柒,所以少人講 同埋門檻相對高

利申持有兩者
搵唔到
喺邊個位?
Reward問題係換里數要手續費
同限死要簽岩cat

PM就係rate唔掂,不過佢其實背後優惠唔少但要睇你用唔用得上
另外就係citi比較經常做優惠賣分
用緊Citi CB本地非食肆得1%但又好少出街食飯見Rewards超市同交上網電話費幾好諗緊開唔開
本身里數就儲開ANA 唔同系統未計ANA 8蚊/里定Citi PM個rate柒D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞