信用卡討論區(82)由於反應熱烈,登記名額已滿!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
係呀,remove 再add, 唔想同VS同樣,好confuse
有無巴打可以解答下
年尾想買2部iphone 11,岩岩申請左匯豐red,本身有西亞i-tit 但冇登記東亞日
仲有SC SIMPLY CASH 同HSBC SIGNATURE
邊張最多回贈?爬左好耐文
係咪匯豐 去APPLE STORE 簽夠10000 拎佢4+4 兼迎新?
真係恭喜晒
申請RED CARD
你要肯定12月31日前收到卡
否則APPLE推廣都完晒
另外promo要online store單一簽夠10000或以上, 實體店不合資格
SORRY講錯左,我張RED CARD岩岩到手
咁應該係RED最抵?4%+4%加迎新1000,再分期600
吹奏citi priority係要佢個電匯免費
用黎走資去美國,用零佣金買美股
同埋而家有成本價唱外幣,儲係wallet隨時買野用比你果張debit card扣外幣

虛擬銀行係香港真係無市場,
Citi 同虛擬銀行差唔多, 所有服務都可以app搞掂,不過有幾間分行比你特登去,同埋有十幾部atm比你入銀
呢張除ebanking繳費外港幣結算全部都回1.5%
邊似hsbc張red分回4%/2%/1%/0.4%,駛鬼睇咩
red 咭係咪再有4%?thx
yes
其他優惠又唔見佢回得咁快
個group 無左? 有d 興趣
但有時要用美金支票過戶迫住落分行

點解要用美金支票?咪個死人渣兜囉
支票以外額大少少就一定要手續費
我七月做,果時都未唱USD
就咁網上銀行過數就得
我係美金過美金
查過佢收費表匯出應該要收(CHATS)唔敢試
Citi Prestige到而家係Apple pay or 自己個app都仲係舊樣
人地HSBC改卡面仲遲過佢
其實只係Citibank自己唔收,中轉行都會收費
係咪又同Samsung簽咗一年獨家?
Samsung Pay用新卡面獨家一年?
Chats應該不用收費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞