信用卡討論區(82)由於反應熱烈,登記名額已滿!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
無衝突
所以最高可以做到5.6%回贈
即時red都有
Payme 計網上??
唔會有用,佢揸正條款黎做係無錯,只可以話佢衰格
得m記d自助機多數用唔到之外, 其他地方都無乜問題
點會無唔同,無左感應式支付

Rewards+入面,張支聯轉咗卡面,Apple Pay delete再加卡,未轉卡面
點解我反而係m記以外好多都有問題
師兄apple定android
利申android
Apple Pay起金拱門,有3分2係唔work
唔係幾明佢咁改既原因係咩
監控
頭先去citi開戶,個職員特登問我有冇用payme,然後主動話「Payme都計消費」
好睇可唔可以用ALIPAY 分身
citi payme一向都有分啦....
計消費唔等於計promote喎

不合資格簽賬包括(但不限於)於交易時涉及外幣匯率折算為港幣之「動態貨幣兌換交易」、購買現金券或禮物卡、禮物卡增值、購買及/或充值儲值卡或電子錢包的簽賬交易、八達通自動增值服務之費用、透過快速支付系統 (「轉數快」)進行之交易、捐款予慈善機構、電話/傳真/郵寄購物、旅行支票之金額、以信用卡支付外幣兌換交易(例如但不限於Forex.com)、信用卡結餘轉賬之金額、折現計劃之金額、賬單「分期更好使」計劃、簽賬「分期更好使」計劃、「Quick Cash」套現分期計劃之金額、「Pay All」簽賬、繳付予稅務局之稅項、以網上、網上銀行或支付系統繳交之公共事務費用、自動轉賬、保險之供款、繳交基金之供款、賭場交易、未誌賬/取消/退款的交易、分拆賬單交易及其他未經許可或有舞弊/欺詐成份之簽賬或於商戶編號為非網上零售商戶/機構之簽賬(根據本行及國際發卡組織不時界定)。
「充值」電子錢包唔計姐
有冇巴打知farfetch用hkd計數既話係咪都當係海外商戶?
本身揀左賞世界,如果唔計既話就用red算
payme除左充值你想點用信用卡法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞