信用卡討論區(82)由於反應熱烈,登記名額已滿!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
唔係當啊,而係西亞實係會將1號號簽帳Back date返去30 / 31號

唔信嘅自己下個月試下1號 Online 簽

自己無試過就唔好話人錯

利申早幾個Post已經講過呢個問題
去惠康百佳買鹽
1. 想問HSBC VS 唔夠年薪可以點申請到?350K Annual Income + 19K rental income (啱啱reject咗比大貓)
2. DBS Compass Visa 低唔低入? Octopus / Supermarket 8% Taobao 3%
3. 想問HSBC Red 係唔係正?

岩岩2個月前先申請咗西亞. PK 無咗cash rebate
食咗迎新 $800 今個月簽夠 $4500

有無ching有cash rebate攻略
1.有40萬存款
2 .Compass visa幾時有8% Octopus / Supermarket?果個係一扣即享,唔同的
3.睇你網購多唔多
百佳同屈臣氏有另外每個月其中3日92折
實卡即扣,感應3個月後回做分
百佳滿100,屈臣氏滿500

但每日都有上限
所以完全唔好用
DBS black AE 到lu

去惠康百佳買鹽先
Ching 有無有cash rebate攻略

有:
西亞 VS
大貓 Platinum
SC SimplyCash
兄弟 Earnmore

應該仲申請啲咩?
大新 ONE+
CITI CASH BACK
每季都有現金回贈PROMOTE
Ching 有無有cash rebate攻略

有:
西亞 VS
大貓 Platinum
SC SimplyCash
兄弟 Earnmore

應該仲申請啲咩?
350K Annual Income + 19K monthly rental income
= 578K

**HSBC VS 比大貓 reject
因為黎緊會加人工同月尾會有筆幾萬既消費,想申請過批新既信用卡,主要消費係網購,飲食,旅遊為主。
依家
中銀i card : Google Pay, 網購
安信Earnmore: 飲食,旅遊

之後
HSBC Red 網購,Google Pay, Paypall
HSBC/西亞VS 飲食
係旅遊卡未搵到

或者一張渣打asiamile食完迎新就算

請問有冇咩意見?
依家先申請西亞VS 飲食得 2.4% 積分,
你ok嗎? 否則 HSBC VS 較好。
我估 topic句「由於反應熱烈,登記名額已滿!」應該就係講緊西亞無得登記拎多D分?
因為我下個月先加到夠申請HSBC VS, 所以諗緊好唔好申請張渣打asiamile頂3個月, 咁之後就岩岩好夠3個月糧單申請HSBC VS。
我上個月都試過類似case,11月4日凌晨12點幾簽網上。網上ebanking計左11月3日,之後月結單先改返11月4日。唔知關唔關外國返單有時差事,你可以等埋出月結單先。
想問red card 可唔可以係外國當地簽賬?
連續3日係OK買condom都係同一個呀姐做收銀

$-15真心正
有冇問點解用咁多
有無人知安信銀聯網上簽台幣點計數
唔知咪睇條款囉
不過人地都已經叫你飛台灣就唔睇都預九成唔計架啦....

合資格零售簽賬必須於推廣期內成功交易及於 2020 年 6 月 7 日或之前入賬。合資格零售簽賬指憑安信 銀聯鑽石信用卡於台灣並以新台幣所進行的零售簽賬交易,並不包括(但不限於)海外(非台灣)及香港本地 零售簽賬交易、網上簽賬、信用卡費用(包括年費、利息/財務費用、逾期費用、超逾信用額手續費、透支 現金手續費及其他費用)、分拆交易、基金投資、賭場交易、八達通自動增值、自動轉賬交易、任何金錢/ 電子貨幣轉賬 (包括但不只限於個人對個人(P2P)支付服務或流動裝置/應用程式/電子轉賬平台)、充值電 子錢包、購買現金券、各類別之消費按金、優惠套現、分期計劃、未入賬/取消/退回/偽造之交易及所有 未經授權之交易。所有合資格零售簽賬概以安信信貸有限公司(「安信」)/銀聯國際界定之商戶編號釐
定,並且不時作出修訂,而不作另行通知。安信對合資格零售簽賬有絕對酌情權及最終決定權。
夠年薪但比大貓reject咗張vs
重新申請一次會唔會批翻
會唔會係因為我無大貓saving ac

喺香港卡見到人地咁既特選真係笑左
夠都reject咁大獲?
真係唔知衰咩
本身得2張信用卡
啱啱打去佢個電話熱線 話個申請係12月7號未被接納
但明明上星期仲打比我 問我如果批咗會想係邊間分行拎卡
Hsbc VS 啲冬日賞, 主卡+兩張附屬卡可唔可以分開食三次
我上個月30簽佢今個月1先出transaction
結果上個月唔夠數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞