2020 英國 Working Holiday

349 回覆
30 Like 1 Dislike
Ebanking set英文再print就得
十年long residence得
但有心移民我建議你多d自己google
禁個制已經check到
99%做condom 唔好制
寧願搵過第間
英國住宿每個月幾錢?
老實講 如果有移民傾向又想快就唔會諗英國 澳洲 加拿大 讀完書松會大好多
正解
但好多人對英國係有情意結既
喺London 都未必有著數,
差啲有offer 但都過唔到tier 2嗰到
Heathrow express 本身已經係street level啦,最多拎上車同落車,地鐵你見有輪椅標誌嗰啲站就係Step-Free(有分platform/train to street level)

咪撚搭TFL Rail (Elizabeth Line/CrossRail),港鐵營運
倫敦既人見慣外國人,好多歐洲人係當地返工,所以我暫時唔覺得有人歧視。
要唔要抽籤先喺邊度可以抽籤呀?唔該ching
如果冇工作經驗去搵工會唔會難?
利申:未讀完大學已經覺得好迷茫,想搵take gap year去working holiday
未grad可能難搵文職,
不過London既話Uniqlo果啲應該唔難既(我見裡面staff大部分都香港/日本人
當然你唔介意的話china town有好多香港/華人餐廳(好處係多數幫你交埋稅
利申:WH左2年返左HK2年
有無ching係單字式小學雞英文 完全無文法底果種
過到去點識應 好驚去左之後因為溝通唔到會抑鬱
其實一路都好後悔細個上英文堂係度玩

可摸耳分享下啲心路歷程
利申 CE拎f(細分係ufuf)
會唔會搵唔到工逼住做華人店嘅黑工?
唔會
就算決定做餐飲
都做鬼佬餐廳/cafe

錢唔會多過華人工 但見識係兩個世界
我口語成日撈亂啲文法
之前去過倫敦玩十幾日
每次一想講得快就會將he/she、is/was、are/were呢啲基本嘅字亂咁砌
依家呢幾日開始聽吓bbc練聽力 (不過聽啲內容好撚悶)
我都有聽啊 但係我覺得佢地講得有啲快
睇唔切啲字幕
同埋有啲字唔識
[url]有無人試過用哂兩本PASSPORT去申請?其實得唔得?[/url]
如果你目的係想變4年working holiday
應該唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞