2020 英國 Working Holiday

349 回覆
30 Like 1 Dislike
Tier 2左
巴打可摸耳分享下個過程
如果英文水平係極廢 係咪唔使諗working holiday
我成日都覺得語言係逼出黎既
當環境逼你去學去用 自然會pick up 到
所以 試左先啦!唔試點知自己唔得
我都有咁諗既 但係其實澳洲好定英國好
我驚澳洲會好悶,所以揀英國
有得睇波又有得歐遊
不過天氣真係好差
啱啦 我想睇英超
問多條 你幾歲
有幸睇到阿記跨季不敗既年紀
3頭?仲有無機
巴打你幾歲?
英國 WH 只要你 31歲生日前入紙申請俾錢就ok
你入境既時候31歲都冇問題
我意思係仲有無機睇阿記不敗之季 我先20
如果跌左落英冠都有可能既
有冇人wh變長工
想2021年年中去,揸特衰有冇話要幾早開始apply
聽過有人成功
官網原文
如果揸特衰護照,都應該真係要預返多d 時間

There are 1,000 places in total available to HKSAR passport holders in 2019. A total of 500 applicants were selected for the first ballot managed by the Hong Kong Labour Department in April 2019. The second ballot in July 2019 will be opened for the remainder of places

https://www.gov.uk/government/news/uk-youth-mobility-scheme-2019-for-hong-kong-sar-passport-holders
斷估2020 年應該都係 4 / 7 月
其實有冇得續簽
Working holiday visa 冇
不過一簽佢就俾兩年你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞