2020 英國 Working Holiday

349 回覆
30 Like 1 Dislike
bno我係好耐之前整 啲相已經唔見晒
咁唯有再影過啦
影過啦 帶幾張過去 touchwood唔見咗bno/brp 你都有係身
到時人在英國影過又貴啲又麻煩
都岩 當做個後備
ihs一年£300勁貴
哈!朋友😂一齊努力克服佢
呢啲係呃鳩你錢
去到冇用過任何ihs service
bno翻黎了,4月1可以出發,祝大家都順利
btw係唔係有tg gp
你好彩無需要姐
同其他地方比已經算合理
其實你病都係去睇NHS
一係急症就A&E
呢啲其實都係番工扣稅都扣埋
咁你話比我聽iHS係做乜野
睇牙都要另外俾錢添
現時排華情況如何,出街會否被屌?
When you can start to use the NHS
You can start using the National Health Service (NHS) when both:

you’ve paid the healthcare surcharge (or are exempt from paying it)
your visa or immigration application is granted

俾左IHS咪令到你可以去睇NHS囉
你無交過NI都可以去睇 唔一定要返工
你估好似香港政府咁開放醫療俾班完住無貢獻既支那狗咩
我知同時交NI同IHS感覺上係double左
但你又唔係citizen 做咩要俾一樣福利你?收多你錢都好合理
啱啱到咗Manchester 幾日 冇遇到歧視 啲人都好正常
唔該師兄
有冇ching 知 2020 YMS 係30/3之前比ihs 同application fee定係完成所有手續?
抽中咗,但係諗緊去唔去
減左價架啦...之前係400
我幾年前去果陣係200,加完一排家陣又減番d
容許我放下負
本身約咗朋友一齊去wh
都為咗佢地延遲左出發日期
本身已經打亂我最初計劃

但而家仲要個個都甩底
唔係話有肺炎,就係唔捨得份工
我都有自己小生意
而家發展得唔上唔落
我又冇咗當初一股去英國嘅衝動
唔係唔想去,而係多咗好多野諗同受人影響
個市好咪又唔捨得放手
而家咁不如走一排
到時過咗歲數想去都無得去
睇番email我諗應該係30/3前上網交錢加完成online application, 之後90內親身交文件, 唔知有冇錯, 不過我仲未填
其實你當初點解想去先?
其實同另一半想移民 (主要係我想過去)
所以先睇下適唔適應到果邊環境
你係諗住投資移民? or T2 ?
ching, 你知唔知biometric 可以係香港做?
唔會足兩年
一年十一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞