2020 英國 Working Holiday

349 回覆
30 Like 1 Dislike
我都想
但我間U北到冇得再北
Tier 2堆工又係哂London咁濟
可以呀
不過就多幾個步驟 同要抽籤
(可以參考呢個網,2018年既更新,唔肯定2019有冇轉)

http://mandywakaka.blogspot.com/2016/08/working-holiday.html?m=1
你諗住幾時去?
利申:巴 LoL
申請其實算幾簡單
(BNO) : 上網填表/俾錢->照肺 (真係照X-Ray果d 照肺)-> 上center影相打指模 -> 拎Visa
我成件事都只係兩個星期內搞掂

詳情可以睇呢個網,我都係跟佢step 做

http://mandywakaka.blogspot.com/2016/08/working-holiday.html?m=1
兩位巴打係讀咩 同諗住搵咩工?
plan緊,想問下 用特衰護照申請就要再抽籤,但係申請又要畀咗IHS嗰£600先,噉如果抽唔到點算?
據聞如果visa 唔批係可以申請退款
不過唔太清楚個流程同有冇咩限制
建議巴打你send enquiry 去問下
諗住件事完左先去,大概3月左右,我又想去法國,但又要做report plan 行程,英國都ok 。因為唔想dum低班手足去挽。
明白,唔該巴打
想去
如果你揸BNO 又普通人一個 (前提你冇案底呀、破產呀果d) 基本上都實批
Working holiday visa 我so far 都冇咩聽過人係唔批
ching 方唔方便留個tg? 我1月出發
其實有咩工種
其實有意
不過working holiday 同讀書唔同
咩都無
搵唔到工就大獲...
基本都係散工為主
不過因為個Visa 可以兩年唔洗轉工
理論上都可能會搵到長工既,不過機會就可能細d
唔試過又點知
如果未至於要養妻活兒,冇包袱其實可以試下呀
愈遲去做 機會成本就愈大
要對自己有信心呀💪🏼
很大鼓勵
會努力一試
加油呀巴打💪🏼
我聖誕前出發
留tg?
想下年5-6月左右去 不過仲未申請
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞