召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(54)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
做咩剔埋筆試嘅 除左e 部分之外其他都全啱
搞筆試完 佢會俾張野你講pass 啦
之後上面會有考場嘅地址同時間嘅(e 張就係路票)(你唔係報駕院就基本上自己搵師傅)

咁之後考之前幾個月先好去學車唔洗一早學定(太早學同隔太耐會唔慣 唔記得等等)
咁所以學車之前先好去運輸署整個學牌(個學牌有效期係一年 好似係) 例如我5 月考嘅 留番2-3個月時間去學(一個星期一堂到) 咁我就會係 1月/2 月果時去運輸署交低500幾蚊整學牌 之後先去學車
幫你搶快期 我見到市價就 350-450都有 要睇埋邊區香港區仲貴多50到 510就路票個價
咁你910 多10蚊應該係包埋路票嘅 (如果唔包就叫佢死埋一齊 cap 水咁深)
如果唔比錢佢報 就上網自己730搶(上次肥乙部 730搶係入到入唔到 d 快期狗用bot 搶同頂死個ser 最後自己中午手痕入去睇睇就有位了)
感謝
甩P了
搭緊車去深水埗
終於可以行快綫
我搵快x王比4舊水都覺得貴 但佢港島棍丙都幫我禁到 所以抵比既
又係我,就考油塘自動van,有少少問題想問下,唔該哂!
1)黃紙上面,斜坡開車果part, 車輛開動時跳動,係唔係姐係太chok?
2)黃紙上面,開車前準備果part, 係唔係指要check
A)坐位位置、B)左中右鏡、車頭魚眼鏡、車尾魚眼鏡
請問開車前重要準確D咩?
3)黃紙上面,口試果part,安全措施知識姐係要答個考官問題?
4)扒頭前,依家我的步驟係 右燈、右鏡、盲點、右軚。
不過我睇過上網D文,有D話要睇埋中倒後鏡,真唔真?
唔該哂先!
thxxx.佢包囇所有野
一年好快過

下月中攞車?
好感動
學咗兩個月棍van
尋日考油塘鯉魚門道
竟然一take pass
周圍勁多死車泥頭車
又有廢老衝出嚟
好在無比燈位玩死
早d睇到就好
你衰左邊個位?
拎咗P大半年了,仲未識泊位
出街比人笑多幾次就識㗎喇
啱啱揸嗰陣係街泊s位扭幾廿手軚都泊唔好
有冇巴打識P牌補鐘師傅係黄㗎?
有無巴絲可幫我加入list
好師傅
雷達沛
兩年前考 足鐘又快帶你行街 屌得又唔甘
筆試都未考 即係筆試交一張td82 路試交另外一張td82 再比2*$510?
想問下啲試場係咪除左考試當日都唔會比人入去睇?
黎緊排左快期下星期考永孝街 星期五先開始第一次行個條路
之前考澤安以為會一take pass 點知就係未睇熟個場就泊位掉頭做柒哂
好怕又肥多獲
棍定自
補充下
平路都係入1波
同埋斜路泊車,不論上落斜,都要按路邊情況扭軚
澤安個試場塊地已經平到不得了
冷靜啲就ok
嗰陣時考澤安掉頭攞第一個位攞到勁衰
準備掉頭嗰陣個心已經屌屌聲
師父話我差一隻手指頭位就撞壆
永孝街本身都唔係日日開門做生意。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞