召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(54)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
又冇$6000 好撚貴呀
1.冇 睇人 你想補幾多就幾多
2.迦密村街
3.斜路 去到就見到
勸世 想學車嘅巴絲千奇唔好去觀塘駕駛學院
啲staff串過馬撚 打去問嘢句句都有骨 串柒柒咁
本來連自己office都冇 最近先租到自己嘅office
改堂又貴又要受氣 真係貼錢買難受
已經好聲好氣問佢嘢都要比佢串
我覺得自己個期有少少怪,前排5號朝早10:15考元朗宏業東街,肥咗,之後即刻再報補考排咗2月12號09:40,但係返到屋企之後個師傅又話幫我搵到個期再快啲問我要唔要,係1月22號11:35仲要係最難嗰條宏業東唔會再考我,其實我想問吓大家呢個期會唔會太快,本來要兩個月之後先可以再考,而家下個月就可以了
我到依家都仲諗緊個期到底好唔好,因為話晒個期都就嚟到新年
我就係臨考前兩日上曬7堂,考試前有兩個鐘練車
視力測試個牌係咪日日轉
我有fd之前又係新年考車 佢話條街冇乜死車
請問抽快期你哋搵邊個抽 好撚多古惑野咁
屌 我剩係想快快手手考到個牌 都唔知信邊個?
有冇推薦?
但願我個日都係咁,但師傅話元朗宏業東就唔會考,因為個日會有攤位
上網抽揀日子
抽完自已或搵人去俾錢抽考場

有班教育界痴線佬為左唔比學生落入聖誕節圈套
https://lih.kg/1776399

昨日遊行最深刻的一句「初夏——寒冬」
我們不經不覺由初夏走到冬天
由撐黃色食店走到黃色經濟圈
香港人就是有心有力也有財力

講返正題,以往每年聖誕聯歡/Re-U都總係會叫啲最方便快捷嘅KFC、PizzaHut聖誕套餐,今年相信大家都不了不了,所以我地整合左所有會做到會服務嘅黃店,大家識Do啦!
*(亦建議學生會將圖印出派比同學宣傳📃)

最後,教育同行全體祝大家有個Yellow Christmas 🎄💛

*我地已盡量向店方直接確認到會服務,但始終人手有限,資料未必齊全,歡迎各位Comment報料。

Tg: https://t.me/hkteacher
Fb: shorturl.at/kqtJM
Ig: https://instagram.com/standbyeducatorshk?igshid=juzv8s7rtxb5
以我睇網上所知 「轉彎」同「駄盤」基本上係買一送一
因為你早左轉彎 就要不斷左右調整
相反遲左轉彎 就要博命回軚
簡單黎講就係 每一個彎都應該係輕鬆扭軚 輕鬆回軚 而唔會蛇形行車/踩隔離線/要狂回軚

巴打你要加油 師傅教落 你望住目的地 個大腦就會識幫你調校個軚盤唔好步我後塵
有冇巴打可以講下過死車時打燈/望鏡/盲區 既步驟係點 個師傅好多野都冇講清楚咁..
係真嘅話其實我覺得都玩得過,宏業東的確係四條線入面最仆街果條嚟

利申:工業村1 take pass
見到死車:
1. 打燈
2. 望中鏡 右鏡
3. 望右邊盲點
4. 比油扭軚過車
5. 過到一半打左燈
6. 過晒成架車望左鏡 左邊盲點
7. 扭軚番入線
如果可以嘅話嗰日我都想考工業村
「想」嘅話就梗係發夢元朗邨啦
咁又係你又講得啱,話晒佢都係四條線入面最易嗰條
感謝 要記低先
咁如果條路一路都係死車既話 (河畔線),係咪可以一路行右線? 每經過一架死車需唔需要做6. 既野?
想請教下大家, 一拎到p牌後, 會唔會再搵師傅補鐘拎下路面經驗? 定直接買架2手出發
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞