召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(54)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
泊位易過路試啦
準P牌
學車泊位未出過事 發台瘟
下禮拜油塘棍van
我都係駕院 做少次都比呀sir屌
行緊直路都要望下左中右鏡扮下野
過死車我自己個口訣係 望鏡 打燈 盲點 過佢望佢 每次過死車我都會係個心背一次
考個時咁岩比平時多死車 擰到我頭都甩
河畔線同多石停車場係咪吊住極力子行最穩陣
泊位油塘唔易
搵師傅補耐d鐘
我仲有一個月就考但係未行過試場,會唔會太遲
有呀 不過仲喺出面兜緊圈未行試場
拉手制 D波架車係咪都會慢慢溜前?

我揸過幾架車都係咁,諗住貪快停十零秒,就咁拉手制。
最後都係手制P波

又話泊車停車先要P波,但唔入P波開唔到尾箱
上網睇住片自己幻想下個場面先
你學左幾多堂呀?
有人教係熄咗匙先P波or P波先熄匙

總之P波係最後就入

不過平時我泊車懶得跟 踩brake直接D波入P波 拉手制 熄匙
學左8堂 學齊泊車調頭啦 不過仍需努力
8堂都仲未去
快啲叫你師傅帶你去喇,行熟條路好緊要
①熄匙
②再根據你考個場嘅斜度入波 向前斜就入後波 後斜就入一波

有錯請指教
岩岩pass左
第三堂就出左去行街街 第5-6堂就行哂 要考嘅路線(有部分路線唔開放比學車 要偷偷地渣入去)
自動波: 停定>手制>P波>熄匙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞