召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(54)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
考天光道

L字型 我緊張入錯波點解我可以咁on9
人後波變一波 所以>未能選定適檔波檔 嚴重
因為入左一波係向前所以佢幫我剎停左。 所以>考牌主任採取行動 嚴重

路試就 衰腳掣踩太大力, chok 所以>腳掣使用不當 嚴重
過死車嘅時候太快轉左, 車身未完全過哂就cut左
所以>在物體後急速扭軑駛出 嚴重[/quote]
加油呀!其實調頭泊位唔洗做得快
師傅教我 每做一part之前都諗好哂成套動作點做先好開車
唔洗同考官急架!最緊要慢慢做!
先打右燈入細圈,到第一個口打左燈望左過大圈,再打左燈入左線
(應該係咁)
推 求教
再問多樣 你地起步完就即刻要扒死車 應該一波定二波?踩唔踩油?
停定等最安全,停咗唔會錯
我師傅係教要停嘅
忠義街真係要睇清楚人
我第一次考行細圈一路都好順
就係返試場前
有個路口停咗一停
啊婆唔行一郁就俾考官就踩停咗
第二轉隔咗半個月就pass左
Thx過兩日考
考幾點呀?加油啊!
考之前唔好食金拱門
唔知點解師傅有講過
我第一次考唔記得食咗 就肥咗
2點半我決定食大快活
岩岩最後一堂 3手調頭r波on9左冇踩實腳制
泊車其實好機械
每做一步望清楚咩波先
其實van轉波望鏡要望後鏡定左右鏡?
上網睇多啲片先
2點半應該還好,不過師奶真係多
[/size=4]睇清楚慢慢嚟[/size=4] 唔洗同考牌官急
岩岩我上去學塞車
仲有啲泊位比死車霸左
除左上斜比油 其他都慢慢黎
正常吖!嗰度夜晚一定塞
想過去一堂都淨係練到兩次

之後我師傅帶咗我去藍田練咗一堂
然後返返忠義街行過兩次 泊位調頭一take pass
希望得 自問轉彎都會扮野望晒盲點
準備抽頭出去果下有對頭車就停一停啦 等考官知你見到對頭有車 已經出左去的就收慢咁過
師傅點同你講?
冇講 落堂後直接剔我呢段扒頭嚴重錯誤問佢點做又淨係唉聲嘆氣 下星期就考冇時間換人
咁樣睇巴打你係好緊張喎,無理由入錯波
不過你快期合拼都快d,我依家學左14堂,師傅完全唔會屌我,剩係叫下我轉波同收慢d,其餘都無咩提點我,我依家都唔知自己有咩需要改進地方
情況等於工業村玻璃屋下一個路口一樣。

右燈,讓路口稍停,左右冇車,出,轉完右軚,右燈會自動熄,唔緊要,照樣騎着三份一線,打左燈,直到冇咗車龍,望盲區,做足超越物體要做嘅動作
月尾考忠義街
今日先第一堂
打右燈望右鏡盲點 慢慢駛出 直接踩線 搵位cut返入左線 對面線有對頭車就停低比佢出先(你或者要打左燈望左鏡 盲點 入多少少左線讓位比對面車行)(對面車行完 你要做多一次扒頭)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞