召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(54)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
架車靚仔新淨低咪,到我就2字,上手啱啱返原廠做咗定期維修,車身已做鍍膜,車窗tint咗,包埋車cam,埋單8個半
輕輕印住個brake係必學
減慢車速 踩離合 停車又唔會chok
仲可以簡降擋 3降2 2降1 又可以順住慢車去 都好好用
最後絕招吊極力子慢車一流
靈活運用可以唔洗下下停車拉手制入空波
考牌揸車唔chok基本都七八成會pass
話說我17號就考忠義街,依家計埋今晚上堂先學左十次共20節,之後仲約左兩日學,總共24節 好似好小咁,忠義街時間太衰夜晚又逼晒全部人一齊學,塞到好難練得多幾轉,雖然師傅話我基本功無問題,但我路面經驗好小,我平時已經係咁睇片睇熟條路同注意咩位,但上到車過死車果刻就好無信心
有無巴絲都係考忠義街,我想知星期六日條路係咪小好多車?師傅話六日學一堂等於平時學三堂 咁誇張
巴打你有無平日夜晚去過學?我琴晚第一次排掉頭泊位用左九個字,如果星期日真係小人學d 我都想學一堂
試過星期日朝早9半堂,練泊車條隊尾隊到出孝民街
師傅話起咁排法起碼成粒鐘先落得返黎,第日先再黎練過
平日泊車個位落去右轉已經塞你兩三個字,我都係兜外圍唔上返黎,有偷雞行迦密村,師傅話我考試之前最多比我揸到隔離街,之後換佢兜我睇下兩條路線情況再上去報到
轉右 差少少就返試場
大家肥左之後再練第二條路線一般練幾堂?
屌我又係天光道轉右 入阿皆老街之前個黃格停唔切入左少少
Fail 咗之後係咪過幾日就朝早七點半排快期?
簡你老母
檔你老母
4堂
考過 元朗 何文田 石蔭
考車最緊要慢 同自己學車都有唔同
最近係石蔭passed
過幾日就考,師傅平時無乜點提我望鏡啲野
想問下開車前係咪每一次都要望晒左中右鏡同盲點,先好再鬆手掣?
另外之前比師傅話過爬死車頭個時一望完鏡同盲點,即刻扭軚,佢話太急唔得,咁樣係咪會即肥
唔該
我都想知多啲
我同你一模一樣,我學到第九堂佢先同事講盲點同左右鏡點望法,佢話左面有死車要過就過到要入返左線前望左邊死車車頭其餘時間都剩係望下左邊鏡,佢話右邊盲點位大,每次向右邊過死車前一打燈就120度盲右邊盲點之後先過,平時燈位排頭位開車前望下左右鏡就ok

最衰地方係佢講完一次,之後間唔中先提我要望,有d 位無望佢都唔會出聲
下星期一考 但仲有一條考試路線未行過
有一條行左一次咋
考邊條線
元駕 未行過水邊圍 行左一次宏業東
得返6堂
P牌搵識揸嘅朋友幫你試啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞