召喚lihkg所有學神/P牌巴絲(54)

1001 回覆
7 Like 1 Dislike
1015 跑馬地pass左
平路停車同落斜路停車係一樣落迫力先
慢慢印住個迫力等架車差唔多停先一腳踩盡極力子上斜路停車就要調返轉要早D踩極力子先落迫力
因為上斜踩迫力先會有機會死火
而平路同落斜就唔怕
因為落斜時架車仲有動力
就算你踩迫力踩到架車好慢都唔會死火
之後就一腳盡極力子搞𠶧
今日考成點? 等報告
咪聽佢9UP啦
今日都PASS咗油塘
多謝哂幫過我嘅人!
聽日二take 考元朗駕院
希望唔好再考宏業東
聽日第一次考, 好緊張
考培正有冇咩要注意?
肥左, 但肥我個一個位我完全無頭緒 佢話個一個位有條白線
https://www.youtube.com/watch?v=mLWXAMSAYU0&t=49s

大約30s 個到 今日有地盤所以有[去停]牌 我臨番試場個陣係[停]牌咁我諗住去到離停個塊牌5,6米先停 , 但離大約十米到 佢話有條白線 就急停我 , 但一我上網睇都唔見有白線 , 我平時行呢條路都唔覺有 , 走個時因為太sad 無番去fc , 想問有無ching 知道佢有地盤個到會本身有條白線定佢臨時畫上去????
地盤+去/停牌,9成9都係臨時線,意思同紅綠燈一樣,見到「停」就要喺白線前停車
原來仲有人遲過我
做咩咁遲先學
聽日考油塘棍van啦 緊張到訓唔到
2 個星期 日日學都唔掂喎
今日考澤安
2take pass
第一次考係沙田駕駛學院
反而覺得考出面好D
個人覺得駕駛學院老師冇咁好
出面自己搵師傅仲好
一個就為賺錢教考試
另一個就真係會教到你渣車 當然都有賺你錢
我fd 係我學車之前都有同我講 如果考完駕院就出去搵師傅補鐘啦
有冇人有方法排快期
個網直頭入都入唔撚到
最後直頭話冇快期空缺
入都唔俾入
前幾日上左第一堂,成個人都好驚會腳震
有無方法克服
係駕院學緊 我都有呢種感覺
有時都唔知佢係hea緊定咩 唔係好講我邊到做得好做得唔好咁
就咁由得我揸
驚咩嘢先?
驚揸車本身,驚要郁咁大架機器定係驚被師傅鬧
回港
租架手波86比上一手炒左
結果換左架自動波凌志開蓬
都幾好力
快速公路踩一踩唔經唔覺就上到150
普通路輕輕一踩就去到90左右

想問吓停車
印Brake > 踩盡極力子停定之後,呢個時後左腳唔放極力,但右腳鬆開brake的話,架車會唔會郁?如果無拉手掣
咁惡 帶埋p牌去
租左幾日 幾錢
路牌難唔難睇?易唔易揸?
成日都想去日本自架遊但又好怕阻尻人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞