信用卡討論區 (81)題目?????

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
唔係
但可以撈埋用
雖然extra 4.4都唔預佢做得耐
但都估唔到收皮收得咁快
於推廣期內,以合資格信用卡作合資格簽賬並累積簽賬淨額滿港幣 6,000 元或以上,您可以:
a. 獲享額外 6%「獎賞錢」回贈,上限為$600「獎賞錢」;
b. 就透過 Apple Pay、Google PayTM 或 Samsung Pay 作的合資格簽賬,再獲享額外 2%「獎賞錢」回贈,上限為$120「獎賞錢」。

小弟請教各位巴打
去百記買部iPhone 11 Pro max,用apple pay俾
$10,799 * 0.4% = 43
$10,799 * 6% = MAX 600
$10,799 * 2% = MAX 120

係咪即係我總共賺到 763 蚊回贈
咁換AM比率應該唔同?
vs 同 red 應該一樣掛
唔肯定
premier 就高 d
咩卡? 如果VS 有4X=1.6%
最紅如果係賞家居有9X=3.6%
一樣 premier都係

premier係換av/krisflyer 多50%
(av會再多25-50%)每年固定promote
非vs 最紅拎曬去做飯卡 唔該晒巴打
想問下係咪全部HSBC嘅信用卡加Apple Pay 都一定要打上去hotline verify ?
想問下係咪全部HSBC嘅信用卡加Apple Pay 都一定要打上去hotline verify ?
唔洗
等一個星期到/直接喺app add落apple pay
百老滙好似冇IPHONE 賣
2% vs 3.6%
你再認真諗下
感謝巴打
citi cash back根本冇用
咪係。除非好抗拒回積分,否則用西亞VS簽食飯(2.4%未計西亞日)都好過Sitty。
轉左自己張vs做賞世界,下年張premier終於用得上

但係食飯就麻煩d, 要用女朋友果張附屬卡
唔係計交易日咩
我張red ebanking 都未見到張單card, 已經可以add 落apple pay , 淨係send 個sms code 都得,唔駛打上hotline
citi張cash back越嚟越差 自從6月完咗全部簽賬都回2%個優惠之後已經冇用
要回現金可以用earnmore / SC simply cash
食飯用HSBC / BEA VS
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞