信用卡討論區 (81)題目?????

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
真 諗唔到超市有咩係抵買
OK便利店
一定要揾收銀搞
最好帶埋張實卡
好多師奶唔想煩去研究卡
而且佢地真係成日去惠康呢d用得到

而且惠康enjoy有日子真係有折既...

dbs compass其實都一樣
OK
DBS除左玩紅綠藍外真係得一扣即享優惠有用(直接扣數唔係用分個d)

呢張連紅綠藍都用唔到所以
佢係任何金額, 是但去百佳買幾包薯片都得啦
唔知出年citibank 八達通係咪照做85折
你岩
不過我唔想為買而買者
呢d野平時基杠唔買
反正我都好經常去ok
我見舊客再整COMPASS VISA又多$400, 諗住再整
200 平郵
Ok gogogo

不過學生唔知批唔批就真
買鹽
我咗惠康買一條蕉
ok, 759, 惠康, 百佳
大把地方可以用啦
我明你講乜,我自己都主力用東亞之後先用dbs
我純粹係講緊個種內心嘅矛盾,明明自己想儲多啲miles換機票,但見東亞好抵變咗主力碌東亞拎現金回贈,搞到儲極都儲唔夠miles
好撚矛盾
等左佢勁耐 無你咁好彩
Red 卡跟埋d優惠卡洗唔洗收錢
我自己當1av/am =0.08hkd 咁計
邊張抵就碌邊張
唔好咁多心理負擔 我地碌卡係為左賺 唔係為左儲

5張東亞 加埋2萬幾蚊限額已經碌唔曬 除左hsbc 做promo之外 其他卡都行埋一邊
點解冇咗?
唯有等啲miles 卡有啲miles promo先可以搏命儲宜家真係現金回贈嘅時代
今期hsbc promo 碌夠8000 回額外5%
換miles定現金都抵過東亞
CASH REBATE 同MILES 邊個抵D真係睇人

而家ECON基本上期期都做PROMOTE, 短途仲有廉航, 真係PE以上級數先開始抵玩, 但問題又來, 係咪有需要坐? 真係問自己先知
如果少去旅行就cash rebate抵
而換機票的話,大部分航空公司(包括CX)個PE都係搵笨,因為佢地真係定位做Y+;得少數PE抵(例如NZ,因為佢真係定位做J minus)
所以一換就換商務啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞