信用卡討論區 (81)題目?????

1001 回覆
2 Like 7 Dislike
上dbs官網有得睇
Citi Prestige難唔難批?
我就俾舊年費的, $2500

自己覺得不錯, 起碼一年2次旅行住4送一都用得著
年費又會送番一定里數 (20000里)
payall 又可以儲下里數
我用佢來換維珍里數(巿場上較少有得換) 去london 平
有citigold就批
佢簽帳五次要幾多錢
不限金額
維珍 去歐洲易換/抵換嗎?

我citi 依家有80萬積分未用

我啱啱開個新航ac 諗住換ana去日本 點知search 極都係咩春都無
即開 citi gold 即批 然後調錢走都唔會理
維珍, 之前6月citi 換miles 多30%

維珍好似只去到倫敦, 如果去倫敦我覺得淡季幾抵, 我換了張pe 下年去
好似幾多位咁

我打算用晒rc 換krisflyer (用premere 卡)看看有咩換到
老麥7仔OK都唔收
我都有堆rc係到先開左個krisflyer 探下路先 點知乜鬼都無得換既好在未轉分入去
點解? 至少換到新加坡business, 冇得換澳洲/nz那些?
ANA 唔撚係掛,乜春都無得換?
m 記連 jcb 都收
竟然唔收 ae
我剛剛批左,諗住用黎買戒指
不過發現DBS迎新做到$5一里
好似7左咁,仲要俾$3800
search過好多航點
連avios 有既佢都無 無一個個研究啦

咁新加坡佢當然有
依張卡都無迎新 點解要特登出黎碌
呢張根本冇迎新,梗係開左其他citi同食哂迎新先開
迎新食里數好多張都做好高啦....
你係咪Citigold用戶?如果係嘅話第一年已經有10%年資獎賞,第二年有15%,如果你唔係嘅話年資夠嘅話都好着數
年資獎賞好微末 唔值得因為佢留個citigold

10% 碌1萬先多1000分 換到83.3miles 折合7-8蚊港紙 咁大把
無呀,一般D迎新其實都係一萬幾千就ok
買得戒指諗住搵張著數D既卡
我唔儲Asia miles,所以選擇少好多
但後來發現DBS都可以儲其他航空公司
我係
應該做左Citi客戶都7-8年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞