[全城三罷] Star Wars 外傳 The Mandalorian 討論

1001 回覆
39 Like 10 Dislike
個 jetpack 點解唔會燒著件斗篷嘅
boba fett 兩父子細個睇
明明兩個都係大奸狗嚟
為咗錢乜鳩都肯做果啲, 完全唔似有乜ethic會care

但呢套劇又話啲mando好俠義精神
捨己救孤兒救同伴, 好有風骨

究竟其實係點?
佢喺narcos鬥啲毒犯型到痴線架
Boba fett兩父子=/=mando

佢老豆應該算係喎
我上兩個post有講過
同族唔認可佢
啲觀眾好多都因為babo fett個造型睇呢套劇
點知睇落又原來完全唔關佢事

如果個設定真係咁
disney有心將個角色形象洗底
求其當babo fett係outsider / black sheep就搞掂
clone wars 里面mandalorian 都分左派, 所以不能以偏概全
IG 死嘅悲壯程度同Terminator有得比
今集真係睇到起晒雞皮
This is the way
主角陣營都死鳩晒咁濟
拍得好睇咪得
設定呢啲好死既姐
HT幾時出mando既最終戰版
佢肯出即刻狗沖上20樓訂
星期一掛
等緊black series 出
冇錢
shf 實出,besker 甲加背包再整大個盒裝空氣,魂限,賣你$8舊水, 你信唔信呀啦
Ht好貴咩
想買埋IG , cara dune
mando ht會唔會有baby yoda
一開始仲以為最尾會mandalorian大戰,點知係自己team人解決晒
屌你咁撚大力打鳩yo b

想知呢個係乜嚟,有咩特別意思?
以為會大戰出多幾個唔同色用唔同武器嘅mando,可以慢慢出figure,點知死淨一個
睇完ep8有個問題
Moff Gideon把Darksaber係唔係
打Bo-Katan Kryze時搶返嚟
今集負責幫mando焊徽章條女
會唔會就係Bo-Katan (雖然Gideon話佢滅咗Mandalore)
但條女咁勁唔似係一個普通焊接工
會唔會係Bo-Katan走甩咗,一直匿埋喺下水道
(演員係Emily Swallow,從年紀同外型都似)
(wiki寫嘅timeline,siege of mandalore = 19BBY,
the mandalorian = 9ABY, 前後相距28年)

season 2排係clone war season 7後面
會唔會就係等clone war交代咗siege of mandalore
之後先再到mando season 2劇情

我希望佢真係Bo-Katan
如果唔係嘅話,一個傳奇人物俾Gideon殺死
就會好唔抵
Obi唔係2020下半年先開拍咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞