[全城三罷] Star Wars 外傳 The Mandalorian 討論

1001 回覆
39 Like 10 Dislike
佢無講錯 事實都真係失敗
你諗下 兩集戲都唔夠一套mando爆紅
仲要電影嗰班新角色 一直都無其他故事去著墨
連kylo ren都係依幾個月先有漫畫去講番佢之前經歷
迪迪尼太依賴同局限ep7-9 ge發展
今集r2跟左poe
EP7-9玩左咁耐,都唔夠出場唔夠五分鐘既baby yoda多人講
其實最嬲係肥婆同殺哂d iconic既角色
我諗如果佢係拍EU 就算比人屌炒冷飯都冇而家屌得咁勁
Ep8
殺snoke
殺luke(ghost)
殺ackber
括號係JJ點樣喺ep9處理班人ge手法
有劇透 慎點

ep7-9 真係好好檢討下自己
9我有啲保留
其實JJ喺7個故事發展係跟番Lucas ge
為屌而屌同時 其實原作者都係想咁發展個故事
你要明白Lucas不嬲唔係太好EU
我感覺佢似食住ep6個情懷
唔講咁多啦點解啦自己入場理解
第四集變咗 a team, 不了
睇咗幾集,但劇情麻麻。可能年紀關係。

而家只睇watchmen, treadstone,
嚟緊重有expanse s4
第四集賣點係baby yoda
不過得番4集原來
原來咁短
之後要等到2月clone wars
s2拍緊
不過黎緊4集好撚正 睇過leaks
lucas心目中ge星戰
luke都係無後代
無jedi order

依家JJ版同佢個方針一樣 重知同EU版係岩岩好相反
你講佢出到聲唔跟 係唔跟佢寫好左戈個ep7-9大綱
因為lucas希望集集都會有新意 唔係食情懷換湯唔換藥
你見JJ 無論7定9都要搵lucas針針 就知佢唔敢亂黎
(雖然拍得唔好係另一回事)
lucas五大方針:

1. 路克都係要走佬 但ep9先會死
2. 新世代主角
3. 黑暗之子
4. 原力ge真相
5. 絕地ge傳承

https://www.youtube.com/watch?v=4UGV7WVB-bA
http://www.starwarsunderworld.com/2015/05/george-lucas-explains-his-sequel.html?m=1&fbclid=IwAR3lyi8PAyftq-W6giPuk82_otYa6ghV08XFUXtc7IurMtfHxt_ERgrF0ak
但lucas自己都唔中意7係new hope2.0
Jj係有用lucas一d最基本idea就自己諗故仔
我幾中意講多d原力
由anakin開始可以串連成個故事
不過有d fans未必中意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞