[全城三罷] Star Wars 外傳 The Mandalorian 討論

1001 回覆
39 Like 10 Dislike
咦喂
冇諗到,好合理
Spoken話Set咗保護程式
今集又特登整段flashback成長俾佢
然後mando就會對droid改觀
i have spoken

我懷疑維尼都識得用force
補睇返WIKI 7,8劇情,其實成套星戰就係帝國同絕地(後反抗軍)打黎打去

如果絕地唔咁OLD SCHOOL守舊,就唔會出到帝國咁既霸權
第八集會唔會今晚/明早出埋
下星期五
今個星期提早係避開Rise of Skywalker美國上映
thanks
今集 ig11死左去邊 唔撚幫手
沖緊茶

its over anakin, i have the high ground
迪士尼公司董事長兼首席執行官Bob Iger在出席《華爾街日報》活動時表示,
不會就香港民主示威事件表態,因為會損害公司利益。
今集架Tie fighter 竟然咁樣摺埋對翼
應該比班death troopers 收咗皮
其實唔係
因為無光,黑暗會更強大
如果無守規條嘅Jedi order
追求力量嘅sith order只會愈嚟愈大
其實設定上Anakin (Vader)force強咁多
Force pull/ lightning 應該收到ob1 皮
係ob1面前跳嘅人都無好下場
好想知佢咩料
部嘢科技感重過interceptor
我諗佢意思係Jedi去到
俾人滅都仲要講和理非
如果Jedi肯硬淨啲參戰
Sith就唔可以坐大

但事實上,舊和共時期
Jedi係好積極干政
Republic入面都有好多前線係Jedi
但到後來,好多打過仗嘅Jedi
都墮入咗黑暗面
所以到咗Galactic Republic時期
Jedi 就慢慢變成類似宗教團體

但諗深一層,就算當日
Mace Windu 成功殺到白卜庭
佢其實都會好大機會turn dark
所以,Jedi 嘅道德觀念
確實只適合和平時代
一旦開戰,道德就會被挑戰
Anakin認為Mace起殺念
係重要關頭守住咗道德
但就鑄成大錯
個場戲都on99
mother fucker hold住把劍,講we must kill him he is too dangerous......

郁手啦
得翻一集 炸雞佬 唔知咩料 要下個 season 咯
咁鬼多架tie fighter, anime 好似又有架等邊三角型既翼

不過摺個下幾型
好過snoke係ep8
描述kylo轉劍柄嗰下
我諗Mace當時係覺得
Anakin阻住佢先會咁講
點知個衰仔真係斬鳩mother fucker
搞到白卜庭玩足咁多年
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞