[全城三罷] Star Wars 外傳 The Mandalorian 討論

1001 回覆
39 Like 10 Dislike
今晚有得睇
上咗啦,星期五朝早放,
今集好似一般般
連續兩集都好 cable 劇集 feel,唔係諗住靠 baby yoda 食糊就算,不過收幾蚊雞咁多野睇又真係好難投訴
編劇水平問題,佢每集都唔同編劇
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Mandalorian
Ep5 好平淡 悶過之前咁
唯一驚嚇,初頭以為個個係 Lucy Liu ,做乜變咗成個鄧碎雯
第七集先有TORS special
週街都係leak啫但係咁快講做咩鳩

(雖然唔會入場睇,屌佢老味TLJ可一不可再)
(同埋Kathleen Kennedy條八婆一日在位SW都唔會有好嘢)
Daisy Ridely 訪問有講過 JJ 其實有整劇情outline
但係Rian Johnson 完全唔跟仲要亂嚟
畫面靚但係劇情爛過屎仲要角色崩壊

https://comicbook.com/starwars/2019/11/28/star-wars-mandalorian-last-jedi-director-rian-johnson-wants-direct-season-two-episode/
真係咪撚搞Mandalorian啦屌
係 RJ唔睇JJ堆notes

Disney未來應該真係會出revan
Rebels套動畫去埋malachor V搵遺跡
講Dark saber嗰陣又講過madalorian war
Revan已經出左落隻驚到
手機game黎
迪迪尼真係好狗
今集麻麻地
最後個shot 行埋去 Fennec Shand 邊個嚟呢
Jon Favreau 編果d 比較好
今集係幾悶。
但重點係baby yoda meme!
手機game
SWGoH 唔係EA咩
定係已經俾萬惡Disney收返個授權

都係ea
不過迪迪尼真係好厚顏無恥
依頭let the past die
依頭拎埋eu人氣角c&p
Bane啊thrawn啊個啲
如果第時發展埋old republic timeline
巴打你講個啲野應該成真曬
There's always a bit of truth in legends.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞