[全城三罷] Star Wars 外傳 The Mandalorian 討論

1001 回覆
39 Like 10 Dislike
下 星戰不嬲睇戲透出曬名架啦
如果唔係點會有msw存在
想知今集皇帝有冇得撚劍
問題係ep8啲on9 setting/ plot twist破壞晒我對SW嘅觀感
好似你去食飯 前菜比碟屎你食 就算之後主菜甜品幾好食都好 都總係有陣屎味咁
但唔可以因為一套戲去否定一個series
好似你同人鬥棋 1勝1敗 明明重有一局 但要自己營住上鋪輸左搞到今輪實發揮唔到咁
咁以前啲人夠屌prequel爛,但係串住睇都叫合情合理
試想像prequel=689
Sequel=777
Msw n reddit
其實兩個都有8成似
你可以4重加密打出黎 睇下我地係咪睇同一個
無否定成個series喎
一直都係針對ep 8黎屌
屌得ep8嘅都係恨鐵不成鋼 明明ep7大把有趣嘅setting
去ep8就比條柒頭推翻晒 然後加插大量不合理/多餘嘅野入去
仲有你個比喻都錯啦 棋係一局局計 每局都唔相關
但sw你自己都識講 係一個series 姐係你盤棋行錯一步就會影響晒成盤棋咁解
Prequel頂多叫無聊 空洞
最大爭議嘅設定都係得迷地原蟲(好似依個名?)
但係你睇下ep8幾多反智 on9 嘅setting同情節
「問題係ep8啲on9 setting/ plot twist破壞晒我對SW嘅觀感」

針對8 但破壞曬系列觀感
咁到底係8跌watt定係系列跌watt
同埋呢8同9其實唔多相關架
睇多啲前導野先啦巴打~~~
雖然時間線係9連8 但setting係9直接連7否定8(當然有啲野否定唔列)
唔係
已經準備好睇警察記者會既心情人去
講頭兩mins算啦
佢淨係破壞space battle既金科玉律已經死罪
1. hyperspace完追到(本身有得唔錯,但係睇下佢點兜)
2. 兩隻船max speed,係宇宙仲要燒fuel?
3. 唔夠打撞船攬炒
其實第一點真心佩服 科技真係進步得好勁
其他就⋯

你講左兩個,我都唔覺得有幾興奮。
相對比baby yoda
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞