[全城三罷] Star Wars 外傳 The Mandalorian 討論

1001 回覆
39 Like 10 Dislike
無左ep8會追leak個期待感
無左ep8會追leak個期待感
鳩答:主角光環
認真答:imperial trooper個頭盔設計錯誤,完全唔係考慮用家
今集都幾好睇
我係見最後一集加JJ拍先睇
結果無失望過
Rex:我睇唔撚到呀屌
luke變咗廢老
用返過往星戰嘅理論
光劍係可以反彈光槍嘅energy
但反彈唔到kinetic同explosion
即係子彈槍、火焰槍、火箭炮呢類
jedi要用sense預判去迴避
或者用push,將個projectile推走
一般做得jedi master嘅
預般能力都足夠應付遠距離嘅狙擊手

換句話說
開槍之前,如果計算埋對方會預判迴避
咁就應該可以做到擊中jedi master

https://www.youtube.com/watch?v=nE1Cv7lM0YA
rex個年代係clone troopers唔同
Rebels入面佢扮過Stormtrooper
嗰個係因為Jedi 完全信任Clone Troopers, 所以當佢哋將目標轉為Jedi 嘅時候,一般Jedi 嘅預視只會知道Tup 係執行緊任務,唔知道原來任務目標係自己,亦因為咁所以Order 66 大量Jedi 未反應得切就比Clone Troopers 殺左

正如Ep8 Snoke 知道Kylo 想殺Kylo 心目中嘅敵人,但因為自信過高所以唔知道原來Kylo 當時嘅敵人係自己
今集好正,主打溫情
定係講緊勁嗰d bounty hunter用槍法屈死廢jedi
姐係jango同cad bane嗰款
網上有人估係之前empire嘅troop
lego又黎終極劇透
條大隻女係ex-shock trooper 又係rebellions?
應該射唔中喎咁

可能都係 bounty hunter
想問下線上睇既話邊個網有清少少既link?好多都低清
唔怪之又多隻at-st
搞左咁多集主角都重唔諗點搞個追蹤器問題
喱一set公布圖個時套劇都未上
個時重以為係 ep9 既 set
同之前 rogue one 分別不大
應該直接散買 mando 算

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞