《Ford v Ferrari 極速傳奇 : 福特決戰法拉利》討論區

317 回覆
40 Like 3 Dislike
果個速度底下 揸24個鐘係好撚難
分心brake遲半秒已經可以死人
brake得早又冇冠軍
尤其果條慕尚大直路
果時d車仲要4速冇abs冇咁多電子輔助 揸得掂果d都好好好好好勁
都算
同埋無而家咁顧人命咁多規則,速度最緊要
GT40 成7L幾撚大咬大馬力
70年代明知落雨都仲要鍊Nurburgring既
後期Rally Group B又係攞人命既
冼拿揸既萬寶路老麥有本田加持
真係要死好多人先會咁錫住d車手
玩過project car/ ac就知舊車加舊賽道好撚攞命 揸快少少都唔敢
d 人係咪以為唔識車覺得唔好睇
好好睇
好可惜啊
剛剛睇完 好正
有啲細節位幾鍾意 batman 成套戲入面啲手指有意無意咁影埋去都有黑邊 唔好話佢做engineering
揸車換條呔都黑晒

Batman 同個仔喺車房外面講 perfect lap個景 同埋喺間房度講Le mans 條track 既details

最尾望倒後鏡
同Enzo Ferrari 點頭
最後試車死個下
呢啲鏡頭好正

另外見無乜人講Ken miles 老婆
我覺得由出場簡單講佢識車 其實套戲入面佢出場都好搶戲 有一場佢講 如果收慢架車 咁要咁大碼力做乜
呢場戲又係好正
今朝睇左
成套戲由頭到尾無冷場
福特正仆街
好睇到痴線
有睇比賽唔會衝去個假冠軍到
睇完真你覺得好撚正
同埋想知多啲史實既野
搵返舊報紙係真有其事
上面剪報link 有劇透
琴晚睇左星影匯 vip 院 睇呢套戲真係正
美系
竟然衰係個brake到 屌...
其實唔可以咁講
以前賽車搵命博 所有零件要試個極限 得一個方法 就係搵人試 唔似而家電腦去計數
所以套戲講 架車著火 個人走得番出黎係無事嘅
有無巴打睇4d?
今年最佳電影之一
入面個Bruce就係麥拿倫嘅創辦人
今日睇左,福特汽車班高層仆街黎
男主角幾好戲連D講嘢方式都窮人feel
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞