《Ford v Ferrari 極速傳奇 : 福特決戰法拉利》討論區

317 回覆
40 Like 3 Dislike
拉利係閪唔係第一日既事
但就算係咁我都會罷買ford
d車咁樣衰,新focus好似唔會出RS
買閪咩
buy dis Road legal (maybe)
現實好似係McLaren 最尾比油拎第一?
福特個二世祖真係on9到冇人有,咩都比個擦鞋話事。最後過終點都係。。。
唔會,本身故事唔悶,賽車場面都好精彩。。。
但唔係咁你唔會有機會見到名留後世既老麥
老麥F1, P1
有D野就係要去到願意用條命去換, 先可以到極限
對後世好大貢獻
好平常
不過通常啲車都係差緊幾個圈
唔會影響到賽果
唔會好平常掛
正常賽車先唔講馬力分別好大 因為無得講
過車都係靠直線食氣流 再彈弓效應 都唔會平排咁鬥快啦
講緊套戲入面嗰啲耐力賽
啲車閒閒地隔左幾個圈
同隊嘅車慢慢dum到平排衝線係常見
兩個禮拜box office先終於多過budget
睇黎都係。。。
Marvel star wars迪迪尼既frozen洗鳩哂大眾腦
依d高質片點會課金
呢套唔收得真係奇怪
淨係兩個男主角個名都已經吸引左我
好似話票房要budget既三倍先岩岩好為本?
淨Christian Bale都要睇啦
咁到有得賴
呢套嘢本身成本高要回本都難
仲要題材唔算大眾,叫好不叫座好正常
認真,其實點先叫題材大眾
例如愛情,音樂,動作個啲
不過起碼一定唔係賽車先,因為會令人覺得門檻高
呢個post都已經有唔少人問唔熟賽車嘅話睇唔睇套戲好啦
點解賽車就係門檻高
不如話拍運動戲係難d啦
係令人覺得門檻高
咁真係有唔少人擔心睇唔明/投入唔到嘛
其實Matt Damon 拎左佢地個stop watch同扔粒絲帽去隔離Ferrari 嗰part好似除左啲Crew有影響之外都無乜大影響咁 純粹係笑位定cut左

我開頭以為扔完絲帽之後啲Crew逼佢驗過架車先贏到 點知又唔係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞