《Ford v Ferrari 極速傳奇 : 福特決戰法拉利》討論區

317 回覆
40 Like 3 Dislike
原來有外國女權屌套戲
Opinion: Ford v Ferrari depicts a ‘car guy’ generation best left in the past
https://nationalpost.com/entertainment/movies/ford-v-ferrari-depicts-a-car-guy-generation-best-left-dead-and-gone

Because Ford v Ferrari shows a generation best left dead and gone.
It’s a Man’s World
(And when I say men, I mean white, straight men.)
No fraction of the storyline is devoted to parsing the thoughts and feelings of any female who appears,
又黎食飽飯冇野做系列
中東d女權狀況有冇改善過
加埋香港俾黨衛軍強姦露私處有冇出過聲
BTW,呢d係男人浪漫
youtube已經有人恥笑緊個女權作者
https://www.youtube.com/watch?v=YHbFAcW9Gh0
想星期六睇D-box版但好似奧海城無上
想問下4DX版係咪張凳會震
賽車都唔係好hardcore姐 賽車咁多官能剌激 頭文字D咪一樣大把人睇
廣告宣傳 戲院分紅 仲有好多野 唔係成本1億 票房1億就叫回到本
三倍係吹出嚟,兩倍就得
是但啦,Fox咪即係Disney
呢套蝕嘅第二套咪又賺返
巴打有冇source? 真心想知多D呢D野
想揀間有震動座椅既去睇
定直睇4DX?
套戲唔寫實, 輕輕咁拉個架車係由英國公司lola 設計, 但係其實個chassis 有7~8 成係lola 功勞,另外有無人留意到個主角 ken miles 係英國人,套戲係完全無講過。典型嘅hollywood 製作
點會冇講過 一開頭同個老師嘈果陣咪俾人叫講英國佬
講得個少少,佢係英國嘅成長背景對佢之後所表現出來嘅能力係好有關係,成段片整到佢好似係一介莽夫,但佢喺車手之間其實喺好受尊敬。
睇左mx4d版真係唔錯!如果未開過齋睇4d呢套絕對值得!不過之後都係類似賽車或飛機類型戲先會再考慮4d...另外睇睇下呢兩位型男不奇然就諗如果港版整返套類似題材賽車麥迪文個位應該城城好夾又係車狂同好戲之人.?反而bale個位真係無乜人選....唔通又係渣渣輝不過ff下好了...過往港產除左頭d都無幾何有人出錢開拍而又成功
套戲係講法拉尼對福特呢場le mens
我諗以兩位主角背景計 都叫講左最基本既資料
始終唔係人物傳記
不過我認同lola車架應該要再講多啲
唔好玩啦
佢d口音,口語同習慣已經出賣哂佢係英國人
1. 成撚日飲茶,鍊車前後必飲
2. bloody xxxxxx, 叫汽水做fizzy pops , 美國人係叫soda
3. 口音成套戲都爆哂出黎多到數唔哂

情況就好似香港人入面有個有濃濃大陸口音,成日食麻辣火鍋同叫巴士小巴做公交既人做你同事咁
sorry 搶答
今年年初已經睇source
美土收票房50% 收入俾番電影製作公司
外國因唔同國家税大概係3成咁上下
強國因為抽完國家稅+西方戲上限每年得12套入得強國播,食水會再深d. 大概22-24%
你答咗仲好其實我都係alita嗰排已經討論過先知
無錯
真係登Alita唔抵
真係,又例如一個香港車手係大陸鬥車 但你會係咁聽佢講hi auntie 或者一啲香港先有嘅terms

1. 飲茶依啲英國人傳統
2. fizzy pops 就好似香港人話飲維他奶咁
3. 好開心bale 可以用返自己嘅mother tongue 拍戲

英國口音真係好好j
姐係美國本土就票房50%袋袋

外國就30%袋袋

大陸就 22-24%袋袋

咁理解有冇錯?

但計左全球各地宣傳未?
三倍係吹出嚟,兩倍就得
巴打有冇source? 真心想知多D呢D野
sorry 搶答
今年年初已經睇source
美土收票房50% 收入俾番電影製作公司
外國因唔同國家税大概係3成咁上下
強國因為抽完國家稅+西方戲上限每年得12套入得強國播,食水會再深d. 大概22-24%
姐係美國本土就票房既50%袋袋

外國就票房既30%袋袋

大陸就票房既22-24%袋袋

咁理解有冇錯?

但計左全球各地宣傳未?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞