《Ford v Ferrari 極速傳奇 : 福特決戰法拉利》討論區

317 回覆
40 Like 3 Dislike
無伏, 我對車都唔識, 但聽佢講XXX 改用YYY料, ZZZ 減輕幾多幾多磅
睇到好投入
兩位主角都好好戲 無失望
高汁推薦
睇住Miles望住倒後鏡領悟一切嘅時候
真係好感動

唔識車都好好睇
睇完,
唔識車覺得好睇

係個結局有d 奇怪
因為真人真事改篇
雖然過程有改動過
但結局係咁
啟發到好多野呀

包括呢個世界點都係有錢佬玩哂
睇完 好撚好睇
我都係因為 Christian Bale 同 Matt Damon 入場
我係絲,賽車除咗細個阿哥睇格蘭披治之外零認識
但睇完2個半鐘完全唔覺得悶
勁青島搭火腩feel, 唔熟車但d車好好j . 雖然明個浪漫,但玩這種東西比打仗更危險,男人還是義無反顧去做
用生命去追求完美
如果兩個都係真人真事改篇既
都係Rush 好睇過F v F好少好少
個最尾James同Niki兩個最後一次吹水d佬味係滿到瀉哂再揾地拖抹都抹唔哂。 相比下F v F我就算知係咁完但都怪怪地

但FvF係贏在過程,尤其係Batman, Punisher同Jason Bourne 帶到幽默令成套戲唔會太過緊張.

真係好好睇
福特
套戲係講男人,唔係講車
唔好再問唔熟車睇唔睇得明
咁唔通唔係醫生就睇唔明妙手仁心?
呢個比喻仲好過我個'日本麻雀'比喻
梗係無啦,自己投入d 幻想下啦
大前題係你究竟頂唔頂得順
賽車方面FvF>rush
鏡頭刺激,鋪排就FvF >Rush
因為Ken Miles鍊得3場可以好專注咁拍
Rush係鬥成個season , 好多時淨係兩下鏡頭就講完分站冠軍
但分鏡同細節,例如睇住個piston點火配埋個音效就Rush>FvF
見住雷神邊響飛機廁所啪啪啪慢慢跟住節奏轉去引擎點火,爆炸再轉去賽車聲去交代風流就有態有火既感覺好正
Rush我係鐘意睇Nikki果邊
個演員做得好好
Nikki我都鍾意
俾條女撩到拖低波俾大油0個下
兩位後座乘客真幸福

同Henry Ford II感動到喊都爽皮
低波地坂油加速
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞