突發 朗豪坊電梯出事

883 回覆
68 Like 5 Dislike
強烈要求tbb拍攝天幕下的戀人續集,講述一對戀人在超長電梯下的生死愛情故事,以警惕世人其危險

巴打你好撚幽默阿真係
大概前兩個星期左右 我搭搭吓呢條電梯 差兩秒左右就到頂嘅時候 成條停咗 嗰時驚到跑走
過多兩星期就出事

早啲開post ma 屌你
好撚心up
希望啲人快啲好番
大概前兩個星期左右 我搭搭吓呢條電梯 差兩秒左右就到頂嘅時候 成條停咗 嗰時驚到跑走
過多兩星期就出事

突然停低可以有好多原因造成
例如有人玩紅掣、有野攝左入梯等等
過多兩星期就出事

都係時間點咁近先提起姐
過多兩星期就出事

都係時間點咁近先提起姐

我講笑姐
過多兩星期就出事

都係時間點咁近先提起姐

我講笑姐

係我認真姐
由於大廈位於朗豪坊砵蘭街方向對面,大批市民目睹墮樓事件發生,朗豪坊商場為防市民於扶手梯聚集觀看影響安全,職員一度將4樓通往8樓的上下行通天梯封閉10多分鐘,禁止市民使用。但事隔約2小時後,至下午4時許,上行的通天梯發生事故,突然急停並極速向後溜,造成18人傷。

原來今日真係無整

巴打又話今日停過黎?
屌你 屌人食飯真係笑到仆街
洗唔洗即時全城默哀一日咩都唔可以做
希望傷者都無事好恐怖...
由於大廈位於朗豪坊砵蘭街方向對面,大批市民目睹墮樓事件發生,朗豪坊商場為防市民於扶手梯聚集觀看影響安全,職員一度將4樓通往8樓的上下行通天梯封閉10多分鐘,禁止市民使用。但事隔約2小時後,至下午4時許,上行的通天梯發生事故,突然急停並極速向後溜,造成18人傷。

原來今日真係無整

巴打又話今日停過黎?

連登仔話事前維修完,即時出事
好多版本,有上午,下午,出事前幾分鐘
又話Feel 到急停,慢左,唔穩,有聲
最後當局隱瞞
而家聽到頭暈
啲人真係好撚嘔心
條友拍片過度啲道德撚就係咁屌人地逼埋去拍片唔係幫手又剩
CCTV過度就讃啲人行埋去拉走啲人,話香港人好野
你老味想點啊?啲道德撚消失得咁撚快嘅

原來今日真係無整

巴打又話今日停過黎?

可能10幾分鐘當係呱
啲人真係好撚嘔心

2班人黎 放心
啲人真係好撚嘔心

仲唔係當正係灰熊山谷
事發前10分鐘搭完
我上電梯個時已經好奇怪
有個管理員企係度望住上面
估唔到咁快就有事
其實商場係咪本身已經知條電梯有故障

正仆街
一早封撚左佢唔得?

仲有堆人當無事喺度hightea緊

咁你覺得要過去影相做戰地記者
定係去同班救護員一齊救人?

企起度望下咩事都要啦,一係就走
咁樣影到坐喺度,真係冷漠得過份左

下話
諗起平時啲仆街 掛住傾/睇電話
或者到左電梯口仲慢慢行 阻撚住後面啲人出電梯
認真
細心啲睇條片 似有個細路走左埋去禁制急停
再加上本身條鏈壞左 啲人重力向下所以加速墜落

Btw 睇到樓主同途人咁冷靜拉啲人出黎
睇到有啲起雞皮 感動個隻
其實遇到呢d情況應該點做
我喺度諗上面嘅人係咪應該即刻坐低等自己唔好失平衡碌落去壓親人好d?
認真
細心啲睇條片 似有個細路走左埋去禁制急停
再加上本身條鏈壞左 啲人重力向下所以加速墜落

Btw 睇到樓主同途人咁冷靜拉啲人出黎
睇到有啲起雞皮 感動個隻

正評比樓主同有份幫手嘅人

我仲以為得我一個覺得起雞皮
我都覺得好感動同真係好好彩有樓主同一班人出手拉走d人,嗰種團結同人情味同人性好起雞皮
我都唔知咁形容岩唔岩,有冇巴打明?

比著我係現場嘅話我嚇到呆撚左就有份
Huh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞