突發 朗豪坊電梯出事

883 回覆
68 Like 5 Dislike
一直覺得呢條電梯好恐怖
海洋公園個條都冇呢種感覺
畏高症好嚴重,每次搭哩條梯都嚇到腳軟,周不時諗會唔會搭下搭下突然剎停,估唔到真係
好似班廢青毒撚咁日日留係屋企咪冇事

祝傷者早日康復
唔知間電梯公司會唔會以後中唔到標呢
好彩d人無袖手旁觀 幫手拉d人出黎
希望重傷果個冇事啦
條電梯好多後生女搭 可以同啲短裙妹疊埋
順便渣幾下波 咁都唔錯阿

點解你個撚樣無搭既?
平時搭已經好撚驚捉到實一實,今次出事之後真係唔撚敢搭
希望重傷果個冇事啦

間野係全港最大,你覺得呢?

由於大廈位於朗豪坊砵蘭街方向對面,大批市民目睹墮樓事件發生,朗豪坊商場為防市民於扶手梯聚集觀看影響安全,職員一度將4樓通往8樓的上下行通天梯封閉10多分鐘,禁止市民使用。但事隔約2小時後,至下午4時許,上行的通天梯發生事故,突然急停並極速向後溜,造成18人傷。

原來今日真係無整
好彩毒撚唔出街

笑咗
應該係個電梯倒流裝置有問題 拉唔停部機

利申:整梯佬 但唔係Otis

咁你覺得要過去影相做戰地記者
定係去同班救護員一齊救人?

企起度望下咩事都要啦,一係就走
咁樣影到坐喺度,真係冷漠得過份左

咁人地食緊野架喎

咁要嚴重到咩地步先肯放低餐檯上既食物留意下周圍發生咩事先係合理
呢件事都唔值得佢地關注下,食野大晒?

得喇得喇

好撚on9, 繼續食野都屌

要好傷心咁喊住食

笑撚咗

梯級 逆行sensor 係咪老化定用d 料差左啊
希望重傷果個冇事啦

仲有其士同迅達呢d大野揀既
不過我諗中唔中標 都係私相授授
【審計報告】機電署電梯安全監管不足 工程師1日驗7電梯惹質疑

去年發生多宗自動扶梯「炒梯」事故,不過原來相關意外均屬無須呈報事故,機電署可能靠傳媒報道才知悉。審計署認為機電署應把一些無須呈報但對乘客構成安全風險的重大事故納入須呈報事故類別,並採取必要的改善措施,又批評機電署對電梯安全監管不足、執法不嚴。

無需呈報

政府宜家做野方法真係同大陸接軌,往往出事先知道缺乏監管而且係無後果

成日都係唔出事唔做野

依家政府係咁,
不過就算之後有議員話引用權力及特權法調查,
都只會一大班護主犬護駕。

咪成日鬧政府啦
今次好明顥係間電梯公司維修有問題

鬧乜政府呢?

又監管制度?

我屌咩?

幾十歲人仲柒下柒下 死番去比狗飯你個仔食啦
希望重傷果個冇事啦

仲有其士同迅達呢d大野揀既
不過我諗中唔中標 都係私相授授

咪發夢,之前有間建築顧問公司政府夠話罰停止中標幾個月,
之後都有傳媒揭發咗有啲顧問畀咗佢做。

唔清楚otis 我公司呢幾年都轉用強國野 好易蝕同壞

之前用開德國野10年都無事
好恐怖
講風涼話係咪會俾人屌?

同行 你邊間

唔清楚otis 我公司呢幾年都轉用強國野 好易蝕同壞

之前用開德國野10年都無事

華人管理就係咁,
因為冇開源嘅腦袋,所以乜柒都只會係節流出發。

同行 你邊間

S字頭公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞