突發 朗豪坊電梯出事

883 回覆
68 Like 5 Dislike
開始清算每一個在場人士未

可能已經Mark低晒

出面開始清算d左行右企既人

屌佢老母救人啦,仲影

屈dee啲師兄弟

屈dee係咪去左現場罵人食野

去食晒人地啲野唔比人食
蘋果話有個頭皮掀開埋重創,唔知係咪相嗰個

蘋果有片

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170325/56478364

拍片果個已經被人屌到仆

係前面企定係到嗰啲又冇俾人屌?

都有屌
坐係度食野果啲,同埋開緊店既店員
又係比連登仔屌撚到上天

都係個幾個
蘋果有片

http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/breaking/20170325/56478364

拍片果個已經被人屌到仆

唔拍片邊有人知
屌郎豪坊仲好啦

港豬真係痴撚線 得把口。 拍片係女人黎。加埋前邊已一堆人幫緊手

係咁叫人過去幫手嗰啲on9 你幾百人為撚知佢做乜撚野

https://www.youtube.com/watch?v=QUFsZsuNAOI

4:02秒開始睇

個緊急brake fail左
受傷可以claim番朗豪坊

其實依幾年多左咁多電梯有問題, 係咪慳錢冇做維修?
又用埋D大陸零件?

上幾頁已經講過
人手不足
好多生意佬要平又要靚

價低者得,鬥平鬥賤唔使講質素

仲要唔少業主嫌維修費貴要cut budget,咁咪唯有將貨就價,俾D濕鳩垃圾件黎頂住先囉......

報價
價低者得
又要平又要做到
你估人地比咩你

所以其實價低者得好撚fail 一啲保障都冇

雞蛋署係咪有份帶頭玩價低者得?

政府

放心wow,而家政府玩駛少d錢。
d野只會越用越平,同炒舊既合約員工。政策傾向拖長黎做

用埋啲cheap鳩野覺得好無奈
蘋果有片

拍片果個已經被人屌到仆

前面最近已經成堆人衝去啦開d人啦,
再走埋去只會阻住人。
無人拍片我地都無得睇

阻上去果啲被屌阻撚著救人
無衝上去但拍片果啲被屌無去幫手

點評論都係結果論,

睇條片前面拉開人,踢開人地d喼既人已經唔少。
你圍得太多人人地都會叫你借開條路。
開始清算每一個在場人士未

可能已經Mark低晒

出面開始清算d左行右企既人

屌佢老母救人啦,仲影

朗豪坊入面冇即刻衝去救人果啲正垃圾
目測至少有幾百人冇衝過去

我屌你老味 幾百人衝過去做乜撚野

你識條柒咩你
人地曲線 你就直線晒自己on9
【審計報告】機電署電梯安全監管不足 工程師1日驗7電梯惹質疑

去年發生多宗自動扶梯「炒梯」事故,不過原來相關意外均屬無須呈報事故,機電署可能靠傳媒報道才知悉。審計署認為機電署應把一些無須呈報但對乘客構成安全風險的重大事故納入須呈報事故類別,並採取必要的改善措施,又批評機電署對電梯安全監管不足、執法不嚴。

無需呈報

政府宜家做野方法真係同大陸接軌,往往出事先知道缺乏監管而且係無後果
在場好多人拍左片都唔敢Post 怕比連登仔屌
【審計報告】機電署電梯安全監管不足 工程師1日驗7電梯惹質疑

去年發生多宗自動扶梯「炒梯」事故,不過原來相關意外均屬無須呈報事故,機電署可能靠傳媒報道才知悉。審計署認為機電署應把一些無須呈報但對乘客構成安全風險的重大事故納入須呈報事故類別,並採取必要的改善措施,又批評機電署對電梯安全監管不足、執法不嚴。

無需呈報

政府宜家做野方法真係同大陸接軌,往往出事先知道缺乏監管而且係無後果

成日都係唔出事唔做野

連登啲廢鳩揸撚住個鍵盤就勁姐
駛閪驚佢地咩

無需呈報

成日都係唔出事唔做野

之後會check晒全部同型號既電梯,
指引加條有類似既問題要上報。

駛閪驚佢地咩

都幾驚,尖咀縱火單野嚇怕唔少拍左事發片段既市民,被連登仔群空出黎批鬥
上面D人應該一直行上幾格,下面D人落左地要快D走開,好多人緊急意識好差,會呆左企係度....

駛閪驚佢地咩

都幾驚,尖咀縱火單野嚇怕唔少拍左事發片段既市民,被連登仔群空出黎批鬥

依樣真
屌你老母郁啲就起鳩人底 但係自己就坐係屋企成碌撚咁 香港地有依啲死變態毒撚真係危險

無需呈報

成日都係唔出事唔做野

依家政府係咁,
不過就算之後有議員話引用權力及特權法調查,
都只會一大班護主犬護駕。

駛閪驚佢地咩

又開戰

道德高地鬥高

雲長想開頭呀?

無需呈報

成日都係唔出事唔做野

依家政府係咁,

比着係人地外國,即刻開聽證會啦。

無需呈報

成日都係唔出事唔做野

依家政府係咁,

你都遭講外國

無需呈報

成日都係唔出事唔做野

依家政府係咁,

你都遭講外國

香港係真係俾大陸玩死,
依家千瘡百孔後生仔對生活絕望唔係冇原因。
留名
堅呀

呢啲長梯真係唔
好答

行樓梯好過

抱住平仔行撚到死咩
雖然唔關呢單野事
但我都係想講而家啲香港人係唔撚識搭電梯
我之前都開post 講過
啲阿嬸廢老一到地面就慢慢企係到睇電話
我屌你老母上面啲人一直落緊嚟
你塞撚住係到後面啲人落唔到地面咪仆
一個仆又係會搞到成條電梯啲人啲人仆

我屌你地班廢老阿嬸唔撚識一邊行一邊玩電話又老花嘅話
行個陣就唔好玩電話
上次有個阿嬸落樓梯又係 又睇唔到路又要係到研究wechat
之後差錯腳仆親仲要拉埋隔離個阿叔一齊仆
真係on撚9

有班撚屌好鍾意搭電梯都煲劇睇實手機,成日塞住後面都唔知
有咩事上黎勁危險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞