突發 朗豪坊電梯出事

883 回覆
68 Like 5 Dislike

仲有堆人當無事喺度hightea緊

香港人

咁人地本身真係hightea緊 你想佢做d咩

笑死 咁都要屌人high tea

唔理-冷血
齋睇-八卦冷血
幫手-無常識 阻住救人

傷者 - on9 唔識逃生

無需呈報

政府宜家做野方法真係同大陸接軌,往往出事先知道缺乏監管而且係無後果

成日都係唔出事唔做野

依家政府係咁,
不過就算之後有議員話引用權力及特權法調查,
都只會一大班護主犬護駕。

比着係人地外國,即刻開聽證會啦。

你都遭講外國

香港係真係俾大陸玩死,
依家千瘡百孔後生仔對生活絕望唔係冇原因。

有新片,下面抆人走個班
now新聞訪問有個八婆話好感恩受傷既係年青人冇老人家(好彩死既係你班廢青)
now新聞訪問有個八婆話好感恩受傷既係年青人冇老人家(好彩死既係你班廢青)

我都睇到
屌佢 咩心態 後生就勁d?
On99心態

有新片,下面抆人走個班

睇住呀 一陣啲連登仔又屌鳩fb事主嫁啦

其實有啲道理
不過聽落好唔舒服
爺爺好耐以前係屋邨商場扶手電梯跌左落黎 中左風 本身好精靈
呢條梯仲要咁長....

某程度上佢講得冇錯

呢d人到底係咩心態

其實有啲道理
不過聽落好唔舒服

點解佢咁都會諗到
後生都可以受重傷

我都睇到
On99心態

屌,呢隻廢老應該死就真

香港人

唔理-冷血
齋睇-八卦冷血
幫手-無常識 阻住救人

某程度上佢講得冇錯

食屎啦你

有新片,下面抆人走個班

睇住呀 一陣啲連登仔又屌鳩fb事主嫁啦

翻拍商場cctv

香港人

唔理-冷血
齋睇-八卦冷血
幫手-無常識 阻住救人

連登仔街都唔出
坐係電腦面前指指點點最撚叻
【審計報告】機電署電梯安全監管不足 工程師1日驗7電梯惹質疑

去年發生多宗自動扶梯「炒梯」事故,不過原來相關意外均屬無須呈報事故,機電署可能靠傳媒報道才知悉。審計署認為機電署應把一些無須呈報但對乘客構成安全風險的重大事故納入須呈報事故類別,並採取必要的改善措施,又批評機電署對電梯安全監管不足、執法不嚴。

無需呈報

政府宜家做野方法真係同大陸接軌,往往出事先知道缺乏監管而且係無後果

成日都係唔出事唔做野

依家政府係咁,

咪成日鬧政府啦
今次好明顥係間電梯公司維修有問題

鬧乜政府呢?

又監管制度?

我屌咩?

你有冇睇引用嗰篇嘢?

其實有啲道理
不過聽落好唔舒服

點解佢咁都會諗到
後生都可以受重傷

乜撚嘢道理
社會需要嘅係年輕人,唔係廢老

其實有啲道理
不過聽落好唔舒服

點解佢咁都會諗到
後生都可以受重傷

乜撚嘢道理
社會需要嘅係年輕人,唔係廢老

你唔可以用生產力定義人嘅價值
人唔係淨係經濟動物

利申:認真撚、道德撚
【審計報告】機電署電梯安全監管不足 工程師1日驗7電梯惹質疑

去年發生多宗自動扶梯「炒梯」事故,不過原來相關意外均屬無須呈報事故,機電署可能靠傳媒報道才知悉。審計署認為機電署應把一些無須呈報但對乘客構成安全風險的重大事故納入須呈報事故類別,並採取必要的改善措施,又批評機電署對電梯安全監管不足、執法不嚴。

無需呈報

成日都係唔出事唔做野

依家政府係咁,

咪成日鬧政府啦

鬧乜政府呢?

又監管制度?

我屌咩?

你有冇睇引用嗰篇嘢?

唔係老懞懂開放電梯可以唔用原廠件,俾堆支那廢件入晒香港,今時今日香港d電梯會成日死?

我都睇到
On99心態

跟本就唔應該有呢單意外,班廢中真係好想班後生死哂佢

無需呈報

成日都係唔出事唔做野

依家政府係咁,

咪成日鬧政府啦

鬧乜政府呢?

又監管制度?

我屌咩?

On9

政府唔駛監管呢類公司同相關機制?
我1點幾本來搭呢條電梯個陣好似封左陣
唔個整咩野
3點走就解封左

唔知關唔關事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞