突發 朗豪坊電梯出事

883 回覆
68 Like 5 Dislike
好彩無去
希望傷者快啲無事好返

自己無去就好彩,香港人真係冷漠得過份

我同朋友約左三點
佢話三點前電梯維修緊

即是出事前先岩岩維修完?

前面有巴打話有保安疑似知道電梯有問題

咪即是維修完》知道仲有問題》繼續照開

真係維修完會望下正常既又

但真係要查
我同朋友約左三點
佢話三點前電梯維修緊

即是出事前先岩岩維修完?

前面有巴打話有保安疑似知道電梯有問題

咪即是維修完》知道仲有問題》繼續照開

可能今朝有問題call人黎整之後人地話要2-3個鐘先整好之後有人迫d師傅1個鐘要整好或整返郁就算,今晚收檔先大整

星期六車左電梯整得耐會好影響樓上生意

睇落似係有人懶醒等今晚大整
Lm
呢條電梯我淨係搭過一次向上
向下嘅就搭過幾次
本身嚴重畏高 連短電梯我都一定要捉實扶手
成日俾人笑 但真係好恐怖
希望啲人冇事 佢地應該都冇諗過搭電梯都會出事

我都係,畏高搭向上勁驚會向後碌,個身會係咁傾前

上網睇話Megabox 個條長過朗豪坊?
最長係海洋公園個條
但係我上面個兩條都敢搭 雖然都係會腳震
但朗豪坊呢條我唔知點解真係完完全全唔敢搭

btw 有冇人搭過知專個條
七層樓高真係。。。

我學校
個設計根本在問題
而且條梯的確出過事
但冇人受傷當冇左件事

咁長既電梯仲要日曬雨淋除非趕住上堂如果唔都唔會搭

停個下已經有人向前跌,之人就滑落去人塔人

你肯定底果d係輕傷?

肯定,
如果拉唔切人就大獲,人踩人咁

係咪有人禁緊急掣先識停

唔知,好彩佢識停
有部份人向上走

理論上
逆向嘅話係識得自己停,唔洗有人按紅掣

https://www.youtube.com/watch?v=QUFsZsuNAOI

4:02秒開始睇

樓主, 知唔知傷者多數係比人推跌定係自己失平衡仆傷?

你肯定底果d係輕傷?

肯定,

係咪有人禁緊急掣先識停

唔知,好彩佢識停
有部份人向上走

理論上

https://www.youtube.com/watch?v=QUFsZsuNAOI

個緊急brake fail左
受傷可以claim番朗豪坊

其實依幾年多左咁多電梯有問題, 係咪慳錢冇做維修?
又用埋D大陸零件?
朗豪坊 城市傳聞 係真

驚到HiHi
有幾多大陸人傷左?

仲有堆人當無事喺度hightea緊

香港人

唔好乜都
張圖已經有救護人員到咗,係咪要全部衝晒去先叫啱?

俾著我面對咁嘅情況仲點食得落野

嘩 咁撚無膽既你 唔係好得喎ching
呢條電梯我淨係搭過一次向上
向下嘅就搭過幾次
本身嚴重畏高 連短電梯我都一定要捉實扶手
成日俾人笑 但真係好恐怖
希望啲人冇事 佢地應該都冇諗過搭電梯都會出事

我都係,畏高搭向上勁驚會向後碌,個身會係咁傾前

上網睇話Megabox 個條長過朗豪坊?
最長係海洋公園個條
但係我上面個兩條都敢搭 雖然都係會腳震
但朗豪坊呢條我唔知點解真係完完全全唔敢搭

btw 有冇人搭過知專個條
七層樓高真係。。。

HKDI果兩條炒過梯

讀di
寧願遲到都唔會搭果兩條電梯
唔知有沒人死到呢

冷乜撚野漠
係咪要成班唔識醫護急救既人沖埋去圍撚住班傷者先得

你肯定底果d係輕傷?

肯定,

係咪有人禁緊急掣先識停

唔知,好彩佢識停
有部份人向上走

理論上

個緊急brake fail左
受傷可以claim番朗豪坊

其實依幾年多左咁多電梯有問題, 係咪慳錢冇做維修?
又用埋D大陸零件?

上幾頁已經講過
人手不足
好多生意佬要平又要靚

仲有堆人當無事喺度hightea緊

香港人

咁人地本身真係hightea緊 你想佢做d咩

笑死 咁都要屌人high tea

唔理-冷血
齋睇-八卦冷血
幫手-無常識 阻住救人

班友真係好癡線,乜都鬧
蘋果出段事發片段嘈少少又鬧
樓主, 知唔知傷者多數係比人推跌定係自己失平衡仆傷?

你肯定底果d係輕傷?

肯定,

係咪有人禁緊急掣先識停

唔知,好彩佢識停
有部份人向上走

理論上

理論上係因為迫力唔夠力先會向後 之後輔助迫力會作用停部梯 不過好明顯呢兩個迫力好有問題 太遲作用
睇片,咁多人用緊條梯而得十幾人傷都算好撚好彩
商場一定要上身
同時機電處要做嘢

𨋢公司都肯定走唔甩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞