突發 朗豪坊電梯出事

883 回覆
68 Like 5 Dislike
華人社會偏向價低者得同要快
後果咪咁
開始清算每一個在場人士未

可能已經Mark低晒

出面開始清算d左行右企既人

屌佢老母救人啦,仲影

朗豪坊入面冇即刻衝去救人果啲正垃圾
目測至少有幾百人冇衝過去

我屌你老味 幾百人衝過去做乜撚野

岩岩仆完落電梯都未嚇完就見到幾百條友衝埋黎, 嚇都嚇撚死

仲有堆人當無事喺度hightea緊

香港人

咁人地本身真係hightea緊 你想佢做d咩

笑死 咁都要屌人high tea

high tea man

可能已經Mark低晒

屌佢老母救人啦,仲影

#曲線要講明
仲要個電梯咁撚長
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170325&s=10829391&a=56478364

起碼向後退左半條電梯長度,頂個到冇曬人

其實倒後一到要快D走開。一跌就人踩人

係中港城碼頭試過。有D人仲on99 到又唔快行。我就大聲叫佢地行開俾位人走

條片倒後得咁快 真係唔會反應得切
最後個排d人一跌就實人疊人

所以唔好成日掛住睇電話

可以我係末日撚。會留意身邊野
當時我都在現場,人在mos burger,係fb見到有人屌拍片個個唔幫手,根本個段片只係事發初段,到後段空左個個位係迫哂人,因為越黎越多人係電梯落到黎,我覺得係好彩個個位係空左出黎,啲人先退到後,傷亡先減少左

Btw幫手救人拉人既巴打

有時幫人唔係一定要人多,要識分工,評估情況
見保皇黨已經有地區幹事係現場跟進
泛民竟然個個去做勢無人黎睇
好在讀撚係屋企成日去街

可能已經Mark低晒

屌佢老母救人啦,仲影

#曲線要講明

我知係曲線, 係諗到個情境好想笑姐
一班痴線佬屌人仲有心情食野, 另一班人幾百個衝過去幫手救人
論緊握扶手的重要性

同安全帶一撚樣

我早幾日用過呢條梯,扶手快過人,要鬆好多次手

其實條扶手根本托柒嘅

咩料

幾日前定上個星期同老婆用條梯已經知有問題,以前同步得好好,唔知關唔關事。
http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20170325&s=10829391&a=56478364

係中港城碼頭試過。有D人仲on99 到又唔快行。我就大聲叫佢地行開俾位人走

所以唔好成日掛住睇電話

same
係咪有人禁左急停掣?有次搭依條扶手電梯果時,見到中間有紅色急停掣,心諗禁左咪仆街

禁左都係停,唔會返方向,
返方向通常要鎖匙
其實呢下算唔算一個累全家
如果第一個冇跌咪唔會骨牌

屌佢老母救人啦,仲影

#曲線要講明

係屋企果啲睇到都應該要去睇下有無野幫到手
唔係以為係屋企就唔開你事呀
咁冷漠既

所以唔好成日掛住睇電話

same

我睇電話都慣性捉實,係呢條要成日放手

屌佢老母救人啦,仲影

#曲線要講明

唔係以為係屋企就唔你事呀
咁冷漠既
( Show Blocked User - Puuiki )
蘋果話有個頭皮掀開埋重創,唔知係咪相嗰個

你有無睇段片㗎
個扶手電梯向下跣喎,就算上面唔跌下面都走唔切啦

屌佢老母救人啦,仲影

#曲線要講明

唔係以為係屋企就唔你事呀
咁冷漠既

無心情食野, 宜家腳軟
唯有巴打們接力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞