唔係講笑,睇呢兩條片都睇得出霆鋒廚藝已經贏咗Gordon Ramsay 喇

774 回覆
271 Like 26 Dislike
睇Gordon Ramsey煮野食係享受黎
Mk峰唔好出黎搞笑啦
屌佢0:56煎完拎出黎果條乜撚野黎架
磨刀果下笑到仆街
磨刀嗰吓同埋嗰舊煎到九唔搭八嘅牛真係笑到仆街
磨刀嗰吓同埋嗰舊煎到九唔搭八嘅牛真係笑到仆街

屌 只係變左色既牛肉
唔睇 以為佢白灼
屌條柒頭連應該點上beef Wellington 都唔知 未切就上
算數啦謝檸檬
成日想包裝自己好勝心強但又唔知自己無料扮四條
算數啦謝檸檬
成日想包裝自己好勝心強但又唔知自己無料扮四條

佢班主要觀眾受落咪得囉
當年扮音樂才子班少女fans今日都變哂師奶睇煮餸啦 自己接收翻啲fans

我覺得呢下都好柒 單手托盤又要對唔準

有冇霆鋒磨刀gif😂😂😂😂

笑到我仆街
唔知佢片乜柒嘢

gr 有教過磨刀,要由刀尾上到去刀尖,條友是但片兩野

有無得整個慢動作?
Done!
識條鐵咩你地
MK鋒磨緊d鐵粉上面呀
呢道冇記錯好似係grodon嘅成名作

gordon第一粒星係意式雲吞嚟
睇到起晒雞皮
點解謝廚神舊肉切個陣一滴血都無嘅
一路睇一路覺得好尷尬
點解謝廚神舊肉切個陣一滴血都無嘅

你所講嘅血 其實係肉汁

舊肉煮完擺係度攤幾分鐘先切 啲肉可以就鎖緊啲肉汁
比你哋識野的睇嫁咩你估,比班大陸喱打飛機用,正如AV 一定睇屌到條女叫到拆天反晒白眼咁先過瘾,班大陸喱錢多人傻,又唔撚識睇外國野,抄過去chok兩下就掉人民幣比你,人地執錢能力勁過廚藝又如何,你班連登仔識野笑鳩佢又咪只係做窮撚
個醬都係抄人既
https://youtu.be/sgu2mQ65kVc
Gordon Ramsay 職業係 Head chef 做左幾多年
你竟然攞個離婚先走去學煮飯嘅人同佢比
點解檸檬個件好似青色咁多
大佬呀唔好咁柒得唔得
幾十歲人仲要chok到咁又唔知醜 都唔知講咩好
磨刀嗰下柒到
見到佢落鹽落塊牛肉度就無繼續睇

GR都有落喎

其實牛扒依家野,同海鮮一樣,靚嘅唔洗搞咁多調味,鹽同黑白椒就ok,最多加啲Rosemary番茜,甚至喺超市買支Season $4X~6X一支就搞掂,只有肉質差嘅先要搞花臣,所以咁樣不如慳啲錢去Citysuper或者其他出口店買勁靚牛排返屋企整仲好啦

貼潮文都有分時機既 搞撚柒個場做咩者
唔識煮野食都睇得出睇佢手勢係勁緊張/生手
完全表現唔到佢對個道菜色既熟練/味道
睇佢既話我不如睇返GORDON算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞