唔係講笑,睇呢兩條片都睇得出霆鋒廚藝已經贏咗Gordon Ramsay 喇

774 回覆
271 Like 26 Dislike
個廚神之前仲話自己因爲研究新菜式煮得太多
隻手唔知骨膜炎定咩醫生叫佢唔好再煮

係GR間餐廳到食威靈頓牛排幾錢到

蘋果寫$9xx

$988 +10% for 2
份量2個人女仔食就好多
但真係好撚好食呀

有冇嗌埋其他野
好想食

係咪要早幾日book 位

鑊鏟係咁揸嫁咩

呢樣又講唔死
你要揸得穩的話係可以咁揸
鑊鏟點揸好睇嗰一剎那你要做咩
當然你話佢咁揸住嚟炒就當我冇講過

學到野
Gordon Ramsay條片既節奏已經輸左
謝霆鋒條片瞓前拎黎睇最啱

呢道冇記錯好似係grodon嘅成名作

gordon第一粒星係意式雲吞嚟

意式龍蝦湯雲吞

鑊鏟係咁揸嫁咩

呢樣又講唔死
你要揸得穩的話係可以咁揸
鑊鏟點揸好睇嗰一剎那你要做咩
當然你話佢咁揸住嚟炒就當我冇講過

學到野

應該話
一般煮到最後要transfer啲野食都可以咁揸
因為隻手易出力好多

有冇霆鋒磨刀gif😂😂😂😂

笑到我仆街
唔知佢片乜柒嘢

gr 有教過磨刀,要由刀尾上到去刀尖,條友是但片兩野

有無得整個慢動作?

佢把刀shredded , 磨條春咩

我都想講 鋸齒刀磨來做乜鳩

磨撚到無哂鋸齒

有冇霆鋒磨刀gif😂😂😂😂

笑到我仆街
唔知佢片乜柒嘢

gr 有教過磨刀,要由刀尾上到去刀尖,條友是但片兩野

有無得整個慢動作?

佢把刀shredded , 磨條春咩

我都想講 鋸齒刀磨來做乜鳩

磨撚到無哂鋸齒

之後應該所有霆鋒post都會有磨刀gif

蘋果寫$9xx

份量2個人女仔食就好多
但真係好撚好食呀

有冇嗌埋其他野
好想食

食過2次
一次嗌左個前菜煮青口 我記得有少少似冬蔭公味 但好食
有次就嗌左個apple quinoa salad同一個tuna ceviche
Salad無咩特別但個ceviche 好好食
Shepherds pie無得輸!
但一個人食好濟
甜品叫左Eton Mess 好甜

最好打定電話bk枱 早幾日都夠
但提返Beef Wellington 要等45分鐘
可以叫個前菜食住等
香港籃球界有余文樂
廚藝界有謝霆峰
真係香港之光

廚餘界
香港籃球界有余文樂
廚藝界有謝霆峰
真係香港之光

廚餘界

的士界既而我不知道
https://youtu.be/PwaULGfK9Cw
雞蛋仔呢段又係柒到唔敢睇
一開蓋個雞蛋仔肉酸到,仲要換左另一塊雞蛋仔黎上碟

一次過倒晒啲水落麵粉到

整個窿之後倒瀉曬

蘋果寫$9xx

份量2個人女仔食就好多
但真係好撚好食呀

有冇嗌埋其他野
好想食

食過2次
有次就嗌左個apple quinoa salad同一個tuna ceviche
但一個人食好濟

可以叫個前菜食住等

有冇地址

蘋果寫$9xx

份量2個人女仔食就好多
但真係好撚好食呀

有冇嗌埋其他野
好想食

食過2次
但一個人食好濟

可以叫個前菜食住等

有冇地址

beef wellington餐牌冇
要留意佢ig

蘋果寫$9xx

份量2個人女仔食就好多
但真係好撚好食呀

有冇嗌埋其他野
好想食

食過2次
但一個人食好濟

可以叫個前菜食住等

有冇地址

要留意佢ig

但間餐廳係邊

份量2個人女仔食就好多
但真係好撚好食呀

有冇嗌埋其他野
好想食

食過2次
但一個人食好濟

可以叫個前菜食住等

有冇地址

要留意佢ig

但間餐廳係邊

尖咀同中環果間有咩分別

蘋果寫$9xx

份量2個人女仔食就好多
但真係好撚好食呀

有冇嗌埋其他野
好想食

食過2次
但一個人食好濟

可以叫個前菜食住等

有冇地址

要留意佢ig

之前好似係逢星期三先有 而家唔知有無變動
最尾個滴汁想點?

最尾隻手已經唔係佢隻手,手指粗好多。
連廚藝節目都可以玩偶象派仲要面皮勁厚去扮專家,你都唔可以唔配服佢的確係一個好演員同搵錢的確有一手

下下幾十年功力先做得蛇都死啦,唔使實力都一樣做到自有佢過人之處,連登仔咪鬼咁認真啦,當睇人用真名演愛回家扮實況節目,睇摔角都唔會預佢哋真打啦,個個都咁醒就愈難搵食,大陸一般市井只係去到e個水平,做大市場口味啫

我唔明巴打講咩 你都知佢偶像派扮專家 係演員 有搵錢能力
之後又話唔好咁認真 重講到做大市場口味 但講佢去到市井水平
睇到我好亂 唔知你曲線定咩

你唔當佢做飲食節目,一個娛樂咪算,比如徐錦江扮用碌鳩炒飯,再影下其他藝人食到誇張讚好,誰理係咪真,一樣爆收視,怪只怪大陸哩係主要市場,班友真心低質,香港遲早都會同大陸一樣一堆抗日劇
而家有好多人係twitter tag Gordon 問佢覺得d野食點。Gordon 既comment 好正 有冇人敢tag 謝霆鋒煮既野比Gordon 睇

份量2個人女仔食就好多
但真係好撚好食呀

有冇嗌埋其他野
好想食

食過2次
但一個人食好濟

可以叫個前菜食住等

有冇地址

要留意佢ig

但間餐廳係邊

雲咸街叫bread street
而家有好多人係twitter tag Gordon 問佢覺得d野食點。Gordon 既comment 好正 有冇人敢tag 謝霆鋒煮既野比Gordon 睇

好呀 搞大件事佢 等霆鋒揚威國際 不過最好加subtitle

link???

份量2個人女仔食就好多
但真係好撚好食呀

有冇嗌埋其他野
好想食

食過2次
但一個人食好濟

可以叫個前菜食住等

有冇地址

要留意佢ig

之前好似係逢星期三先有 而家唔知有無變動

中環蘭桂芳果度 bread street kitchen
無去過London house 唔知
之前食就係期間限定既
而家係openrice見到好似轉左regular menu 上面都有
可以打去問下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞