[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (9)

982 回覆
4 Like 1 Dislike
玩教會線但miss左同教母升B
某啲人過左第一年會miss左冇得升,最好5年前最少要升到C
金鹿雷歐妮EP9前要到C,唔係之後冇得升
只要你嘅攻擊對象喺自己人攻擊範圍內都會升好感,唔淨只企埋一齊
正常玩,自己學級啲人應該喺戰場都會升滿

除非你個主角每次都開無雙單拖入敵陣
因為玩普通
變左主角同皇女無雙
屌 二週目有冇得重新揀男女主角

而家揀左男 玩左一段時間唔想重頭玩過
梗係有
有,仲可以買返之前升左既能力
揀男溝女唔好咩
上網查二周目嘅意思係爆機之後重玩第二次。
咁我想問 大家講嘅二周目係指爆完機之後用同一個save檔繼續落去,定係真係由頭開始,再揀過學院,save落新檔?
睇大家講嘅內容,感覺好似係前者,即係話爆完機仲有嘢玩?
開新save
繼承返上一個save檔d紀錄由頭玩過另一條線
繼續同一個save可以繼承女神像啲升級,玩家可以用名聲開學過嘅技能,慳返育成時間
同埋同學對主角嘅支援,方便挖角
想問爆左機啲所持品有冇得留低
無,所有野都要打過買過
想問下困難同超難 唔可以刷lv同熟練度過唔過到?
普通同困難差別唔大, 困難我計埋月尾固定出擊個次都係出擊2次(打支線線任ONLY)都夠打, 但超難睇D巴打講難度係幾何級上咁上升, 由其係一開始

超難你可以開個新SAVE試下打1-2場就明
超難刷唔刷到lv?上網睇大部分都係困難 應該因為超難係新出?
與其上網睇 不如自己開嚟試下
超難出左冇耐,所以相對地會少d資料
超難刷lv/正常咁打個經驗值會比困難更加少
但個出擊次數同困難係一樣(應該係,次數呢個要等玩超難既巴打答)
經驗減半 其他不變
我就唔敢no grind玩
應該就有可能得嘅
冇左唔駛行動力嘅地圖正常刷唔到lvl
困難冇乜特別
超難經驗值變得再少啲,要諗定育成邊12個唔係唔夠分(最大出戰人數),冇買DLC經驗值會仲少啲
刷技係方便轉想要嘅職業,通常你技能到都未夠lvl轉職
超難想刷lvl一定有,攞啲無限增援黎練,幾個外傳無限敵人
不過至多升去嗰關建議lvl,再打落去冇經驗咁濟
唔敢想像超難點打瑪莉安奴果版外傳
一開始瑪莉安奴上去
主力順時針打就ok, 冇想像中難
我成日直衝上去救人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞