[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (9)

982 回覆
4 Like 1 Dislike
喺switch main menu 撳+制更新
thz巴打,我新手部switch都係問人借
嚴格嚟講自己學生都可以skip添
不過想睇就會睇㗎啦
好多年前有玩火紋,最近想打風花雪月但買唔到Switch
話說風花雪月仲買到限定版嗎?網購好怕中伏
2手普通中文版啦, 限定送的野都唔係好值...
買埋DLC 已經好支持...
想單獨買Artbook
啲行版限定叫係蟹緊喎,舖頭正價598都冇人買
呢個畫面係咪dlc入面個自由戰鬥?
啱啱玩咗青獅一周目 先知有dlc
準備繼續刷其他線 諗緊買唔買好 見到有啲巴打話dlc冇咩用
呢個只係普通gambit 不過係dlc先可以同時用三級長

dlc主要內容係side story 4個新角 對應4種新職業 好似7關 遊戲時間大約十個鐘

破關之後嗰4個角色可以喺主線加入 有支援 有post time skip design 而且散步嗰陣多一個叫abyss嘅地方行

其他咩自由戰鬥基本上係wfc 打太多只會令主線變得簡單 (甚至乎我自己覺得自由戰鬥唔應該存在)

重有就係有新衫可以換 但係啲衫都幾唔靚
我淨係知3ds emulator玩到
正版真係唔知
如果有打算繼續玩主線,個DLC算可以一戰
只計DLC故事同關卡嘅係唔多抵
加埋主線啲新人/職業/支援/關卡,咁會豐富好多

搵限定果位巴打努力IF應該冇咩機會,Echoes可能有賣剩蔗嘅
不過太耐冇行game舖,confirm唔到

順便叫春新作when
等強化switch出先
amazon之類搵唔搵到?
remake都收貨
FE4 FE6 咩都好
無雙2
再出一定skip
嗰時switch冇咩玩先買
我覺得gameplay唔錯嘅
但明明就係if 無雙 扮咩火紋無雙
無雙類始終唔係咁襟玩
以前每個角色唔同動作都還好,
去到同武器一樣動作之後,
用第二個角色重玩嘅意慾真係冇乜
再出應該由if變三屋無雙,順手補完埋BBQ end
永續三屋,spin-off定remake都冇舊作份
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞