[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (9)

982 回覆
4 Like 1 Dislike
打快啲都啱
全部人喺場中間逐批打
想問DLC 升級能力係咪都係亂數??
Dlc最後一關難打到..
最後都係靠級長、男主crit死佢
我困難打到第三關已經想死
成個dlc都人海戰術 我打到好龜 好似打lunatic 咁
磨左好耐

主角、灰狼級長、王子一定要帶必殺武器
阿修就帶定兩把鋼弓用狙擊打卒仔

唔好彩乜必殺都開唔到嘅話,全級一齊上都打唔晒Boss最後一條血
班機械人係咁生出黎, 唔進攻就係咁比佢地打打到勁攰
你有無破防呀我第一次玩唔記得咗
冇破佢罩點全部一齊上
我係前一turn破淨半格,下turn打暈佢全部人上,
主角46%必殺兩下都冇,打淨十幾真係屌出聲
好彩兄弟神勇閃開卒仔招魔法,唔駛死人過咗(揀困難輕鬆)
打完,尾關主角級長升到33,其餘先26 27
關卡上真係冇乜刺激位,最多都係初見無啦啦trigger咗啲增援/19 event
尾三個關大地圖
我打哂d敵人先觸發吹雞劇情
跟住我要打多幾隻
打完啦係得第四關要趕時間煩先卡關其他關困難難度黎講算ok
呢隻game有邊關唔係咁
成日啲增援喺出擊位出,尤其紅花線最鍾意搞皇女菊花
DLC叫收歛左,夾你跑嘅撤退戰叫特別少少,敵人好似好多但大部分都避到
而且困難唔會喺增援嗰一turn行動,變相冇咁大壓力
打完啦 比想像中短好多 似睇左套劇場版咁 有得同時用三個班長好感動

有啲場面仲三班長+蕾雅一齊吹水 呢啲係正傳冇嘅嘢

5條線加埋打左220個鐘 就算爆左dlc有新道具都應唔會再爆多次主線 再打多次只會feel到佢地只係遊戲數據 已經冇咗第一次玩個種同你做朋友嘅感覺
由其是我第一次係玩黃線用男主 比班長叫兄弟個feel真係好正 不過一次就夠了
有呢個畫面我已經冇遺憾
第一次玩,玩青獅子,終於玩到5年後,見到成班朋友係修道院出場幫手有d感動

btw輕鬆難度好似9玩都過咁,早知揀難d
忍唔住開多次lunatic玩 想用哂灰狼4件同睇支援
專心享受劇情,青獅同學仔係感情最好架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞