[Switch] FIRE EMBLEM 風花雪月 討論區 (9)

982 回覆
4 Like 1 Dislike
啱啱爆左青獅好唔捨得d學生
MarthBB比個meme大炒仲算唔算贏
風花雪月呢 乜野次序好? 搵過下日台美D site, 各自唔同說法, 選擇困難,
定係不如 風 > 花 > 雪 > 月 算?

(P.S 已經知左D 劇透位)
又想再問下, 風花雪月呢
當玩4次啦, 咁個4次性別點揀, 先玩倒哂最多野?
性別基本上唔影響故事,係有啲性別限定職業
同埋S支援對象,唔想諗太多嘅話可以揀級長嘅異性就得
女主好正想用佢, 但係似乎又會變左溝仔好gay同S唔倒D女

仲有呢, 我以前從來無理過amiibo係乜黎
見風花入面有個聯動, 咁駛唔駛買/收隻FE amiibo黎玩?
點解無女主BYLETH amiibo 得男主
影響架
我黃線用左女,但仍然俾人叫兄弟,影響體驗呀
Dorothea 會唔會太正?
第1次玩紅線,忍唔住放棄女帝溝佢

佢著埋歌姬套衫真係
玩女主都可以溝女嘅,尤其紅線
Amiibo都冇乜特別,好似scan完有舊作bgm聽下,同random送道具
重有冇人玩
未玩晒四線 遲下再開
而加等緊E3公佈新作
近排先有人發現咗個無限loop glitch
https://www.youtube.com/watch?v=nFQ3T4_3olw
爆埋閃軌會玩藍線
啱啱入手,請問要玩咩難度
我對呢隻game零概念
Gameplay都冇睇過
完全新手建議normal classic
classic會死人(前半少數關除外),唔會太冇腦一味鳩衝
呢集有得回棋,好方便一路玩一路學
好,聽講係神作,準備體驗了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞