絲打們求飄/霧眉店推介

676 回覆
2 Like 1 Dislike
同問
我唔想整一字眉呀
睇完一輪都唔知邊間好
呢間野性價比超高,
半年前同個朋友去j pro 整眉
老闆娘親自操刀
問曬我地要求
畫曬眉型草稿先開始整

見到佢比個行家唱一字眉
睇到都知假
Create beauty life

當初見到佢嗰啲優惠廣告比佢呃撚左去整
男仔整,態度唔好,串柒柒咁冇乜耐性

我整霧眉同水蜜唇嗰個package,仲加多左500整飄霧眉
佢間個人工作室出面條走廊雜到好似有啲一樓一咁,入到去環境都唔係好,啲用具用料望落好似好大陸野咁

呢啲都其次

我一入到去佢幫我敷左麻醉膏先畫眉型既
佢係用枝好cheap,唔係好畫到有色既眉筆幫我畫眉。畫左好多次都唔係我想要既眉形,又話我想要既眉形唔襯輪廓,又話打返側塊面睇就係我想要既眉形
*重點係佢全程冇用過任何工具量度高低長度,淨係好似啲畫家咁拎枝筆擺喺佢眼前度,所以最後搞到我兩條眉唔對稱*

畫左好多次終於都畫到我想要既眉形就去整啦,屌佢老味整完出嚟係同佢最初畫既形一樣,再睇返佢ig,懷疑佢淨係識整呢種眉形
整既過程好撚痛,因為淨係敷左一開頭既麻醉膏,之後就冇再敷過任何野
而且仲好污糟,佢就咁將抹過顏色既洗面巾擺喺我啲頭髮隔離,之後又再拎返嚟抹我條眉
整唇部分都差唔多,一樣都係好污糟,不過更加痛,最後仲要唔上色
之後去jpro整,我同姨姨講佢係幫我整飄霧眉,姨姨話睇唔到有飄,淨係得霧
屌嗰間垃圾收多我500但比啲咁既野我,整完出嚟身邊全部人話我望落老左咁,好撚嬲
唔覺老土,我整完出嚟連我媽同男朋友都話好睇左
甩完色仲好自然,有fd比我燒到跟隊去整
諗住之後去補色順便做埋個facial
唱嗰條友都幾on9,相又冇張攞出嚟,但啲人就信晒咁取消booking,勁慘
我有d興趣去germanbrows
有無人近來去過可以分享下呀~?
盡量都係想做自然少少同埋唔要一字眉
Jpro真係ok㗎
我整歐式眉 整得好好睇
講真出嚟開鋪整眉 又點會淨係識整一字眉
約左韓國人果間 排到下年一月 好期待
好貴唔捨得
飄霧
條眉都last得耐 唔好貪平一陣變左小虎眉要去洗仲貴
排到下年一月好癲
你book未
做左啦已經
呢個係飄加霧?
知唔知如果係齋飄會唔會第二日變蠟筆小新?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞