寫一首情詩畀暗戀嘅女仔,點知佢出返條謎題畀我.......(2)

1001 回覆
1057 Like 12 Dislike
成個靜香咁
「我都無話唔好睇。」

電影開始了,不過阿明的注意力不自覺放在自修女身上。

他按足我們的吩咐,從袋中拿出外套,然後遞給自修女蓋著她的大腿。

加分加分。

到完場後,自修女繼續不停回顧整套電影,說過不停。

「我覺得個男主角好慘呀,不過個女主角仲慘,竟然咁樣畀人對待,仲有呀.....」

阿明只用表情回應。

「記住呀,要用梁朝偉嘅眼神電佢!」他記起龍威的說話,然後又73臉地Chok眼神。

「你今日唔舒服呀?」自修女說。

阿明搖搖頭。

「咁做咩唔講野嘅?仲要個表情好似好痛苦咁,又好似眼生瘡咁。」

「吓.......我......」

「你唔想出嚟?」

「唔係呀,我......我係怕我講多錯多。」

他把我們整盤戰術全都告訴給自修女知道。
lm
自修女聽畢後,又在傻笑一場,然後她忽然靠近阿明,靠得十分貼近,嘴與嘴快要踫上時,阿明只感覺到她說話的暖氣和氣息。

「我就係鍾意你講錯野。」

友誼永在心之拯救阿明大作戰,大成功!

阿明跟我們說出最後一句時,臉上的淫笑實在太邪惡了!

「得米啦得米啦。」

「我地約咗下次睇咩戲啦。」他還浸淫在自己的回憶中,太噁心!

「估唔到阿明係最早一個,阿奶你要掙氣啦。」龍威說。

明明我的進展也不錯......

回到學校後,老師便宣佈:「下星期畢業旅行嘅4個人一組。最後一次啦,大家好好珍惜」

四個人一組?

我腦海當然滿是念頭。

「喂,大佬花,不如我加阿明同你同小藍一組呀。」我拍拍前面的大佬花說。

「唔得!!!!!!!!!」惡霸成忽然大叫。

喂?怎麼樣呀惡霸成,你已經很久沒出場,一出場來這招?

「點解唔得?」

「因為我要同小藍佢地一組。」惡霸成說。

什麼!?

畢業旅行大作戰之為何出現程咬成,開始!

雲問鳥在尋什麼。
出咗啦 飯都未食好餓
大力啲推同正評啦
出咗啦 飯都未食好餓
大力啲推同正評啦

唔撚推 出得咁慢 仲想走?
大大力推
出咗啦 飯都未食好餓
大力啲推同正評啦

唔撚推 出得咁慢 仲想走?

點先快
辛苦樓豬了。 成2點都未食飯
大力一推
lm
辛苦樓豬了。 成2點都未食飯
大力一推

1點。。自膠
磨牙磨牙
男校真係。。。唉
留名
lm
留名
輕輕一推
一向唔太鍾意鍾意新詩
但發覺依家好鍾意樓主首詩
留名

個個都估樓主係分身 但如果樓主唔係既話就都幾so9sad
留名

個個都估樓主係分身 但如果樓主唔係既話就都幾so9sad

其實我覺得樓主唔似係分身喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞