木村係咪終於簡岩劇本

1001 回覆
117 Like 13 Dislike
番外篇好撚正 中間有集高級餐廳飲到斷片笑到仆街
楓林網
睇到勁撚尷尬
我係祥平唔會行埋去
勁失禮
7同8邊到有得睇 楓林得1-6
D內心描述好好笑
成日心諗振夫綱但最後都係笠水
師傅好有慈父嘅感覺
提醒翻佢地唔她盲追粒星
過於追求反而令自己困死
無 搵唔到
諗到樣野好似
木村淨係諗住點樣將食物煮到最好食
但忽略咗顧客嘅需要
導演覺得用linda同佢助手幾句嘅對話解釋點解佢咁嬲木村 咁樣輕輕帶過嚟推進劇情
係對套劇嘅編排最好
但忽略咗好多人冇仔細睇到 所以唔理解
覺得linda好怪
我唔覺,只係查案呢part可有可冇。同一班人愈講愈熱血愈想追三星名涵唔夾。
預計10集,如果真係要寫到攞三星。以第9集嚟計,仲要被查案呢part阻住個進程而有機會一秒後轉為幾年後先攞到。或者濃縮到第10集先鋪排一個比賽或其他事得到三星評價嘅話。就整體嚟講個劇個主軸故事被查案破壞晒
其實係
都係熱血老套但拍得好睇
蛯名小姐正咁多
有咩好麻煩呀吉平
煩惱
都未講祥平會唔會得到體諒join埋gmt還是祥平會留係gaku整一場gakuvsgmt對決。
今場好悶
今集好悶
近排煲返日劇,再睇返tbb d垃圾劇
發覺服裝真係高幾班,睇下入面堆廚房佬平時casual wear裇衫+牛仔褲都已經好正。
Tbb d垃圾劇永遠要襯埋到五顏六色奇奇怪怪,著老西都好似去謝師宴咁
其實套野三星只係引子
實際講木村點重拾初心同同解開同teammate既死結
如果淨係講點衝三星拎世界冠軍不如改編少年jump作品算啦
因為佢做咩都型
但睇到咁多集嚟講唔太偏重木村個角色去講,有時係gmt團隊裡面嘅角色做該集嘅主角。例如倫子、京野、新仔、相澤、甚至番外篇祥平。
要到第8集先講到佢同師傅個關係…
我覺得木村個角色就如一隊班隊嘅隊長,隊長未必係今屆爭取冠軍嘅靈魂人物,但隊長可以帶出一種精神同意志加強其餘隊員奪標心。可能第8集領隊出場畀指示木村呢位隊長,改變少少今後如何奪軍嘅打法啫。
其實最想睇係佢拉齊一班人,最後拎到3星
尾花會唔會同倫子一齊
可能係今集埋左伏線,因為有木村師傅教識佢地要照顧客人有咩需要為首要目標,度身訂做唔同口味俾客人,跟住最尾個集有個評審去食,然後睇到木村間餐廳咁照顧客人需要,大受感動,覺得佢地明白世界上係冇最好食既野,只有最岩客人食既野,跟住破格頒左3星俾佢地
問題在於評分會係邊幾個人,同佢哋嘅口味,雖然話gaku收風力好強,預先會知邊幾個就係米之蓮評分人員。但gmt有冇同樣能力會知?
另外究竟祥平會唔會去gmt。第9集唔知佢講唔講,定再拖到大結局嗰集先講
得番2集一定好多野都會收得好突然
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞