木村係咪終於簡岩劇本

1001 回覆
117 Like 13 Dislike
剛睇完第二集,木村開始懂得妥協,同埋佢幾黑佢 d 舊同事僧都好,去到廚藝上始終都會有計傾。
呢套木村做番d 性格有缺憾既天才好好睇
對上套bg 同醫生悶到
CCTVB又將外購劇自行改名?
名:
Grand Maison 東京
東京大酒店

都係同一套
好撚好睇
煮食細節入型入格
劇情經典而不流於俗套
題材新穎(拍米芝蓮級數廚房)做工都絕對冇馬虎
睇得出啲監製用心製作

100分
1000000000分
日本人反而鐘意米倉?都第6季

Grand Maison Tokyo 搵到1080p但搵唔到繁中字幕
自從佢賣甩隊友之後
睇佢做英雄男神好似好唔入戲
以前啲劇木村真係好正
雖然劇情係估到晒,但都會睇實每一秒
同埋佢煮野食啲場面明顯劇組無馬虎了事
d配角又做得好好
d配角星光熠熠:最強名醫同埋及川光愽
netflix有冇呢

唔想mytvsuper
我都係
以前都幾鍾意睇佢
之從smap散左後
唔係幾想睇佢
拍食物題材架仔真係強項,有時諗如果換轉係 tvb 拍米芝蓮三星題材個畫面有幾爛都估得到,分分鐘掛羊頭賣狗肉又變成四角戀 + 家族爭產。
好似劉華咁囉,做黎做去都係佢自己
幾時同埋佢囡囡做對手戲,好心佢唔夠高就咪去外國行cat walk
我用 jstarkan ,有日本電視台直播之餘仲有電影同劇集揀,日劇方面都 update 得好快,通常今日做完既劇第二日就有中文字幕。
應該好難炒車 幾時有得睇 等左木村好耐, 光復香港 時代革命
真係完全同意
劇入面有一點我幾欣賞既
你係一個領域幾努力都到唔到頂峰既
唔好執著可選行另一條路會更光明
agger

舊同事 幾不滿尾花都好 但心中佩服尾花廚藝
其實睇完第一集個心情都幾沉重,早見同京野都努力咗大半世人,甚至可能比尾花更努力,但偏偏就彌補唔到「天份」呢個鴻溝...
因為喜愛而奉獻人生俾一件事,結果連個天才嘅尾燈都望唔到,果種無力感真係...

「天才係 99% 汗水 + 1% 天份而成」好明顯後面仲有一句「然而如果無呢 1%,前面 99% 只係妄想」
好睇認真
有多田老師添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞