木村係咪終於簡岩劇本

1001 回覆
117 Like 13 Dislike
今集用左成集講個新仔 拍到主角變左做新仔,木村只係做佢師傳咁
唔知點解套野要開咁多支線攪到套野好散,每個角色都想詳細去講,點夠集數呀 下集似係重點講拍utube片個個廚師
唔駛做主廚反而釋放左木村,專心鑽研菜式
係,主廚要理團隊嘅嘢
新仔點算係支線
我當木村係主線,其他人都係支線
呢 part 都好正,新人𠴱種好想表現自已但又唔知自已既能力𠴱種鬱鬱不得志,到誤入歧途最後覺悟當眾土下座求原諒,再接過木村比返佢件圍裙再將佢自已所學到既野整成員工餐最後各人食清碟飯收貨,一貫架仔公式既熱血橋段,但又睇得人好感動。
丹後呢個角色其實唔係壞,同尾花背後都仲有點識英雄重英雄,而對平古係純粹廚藝上既交流同追求。
冇錯,佢𠴱種偷食譜同向 youtube 睇烹飪 recipe 一樣,以為照抄就得。
同埋倫子都影響同改變到尾花既脾氣,冇左之前既不可一世。
日壽司之神名店未入選東京米其林 13連霸3星夢碎

(中央社東京26日綜合外電報導)有「壽司之神」美譽的小野二郎開設的壽司店「數寄屋橋次郎本店」,連續12年獲米其林三星評價,但今天並未入選2020年東京米其林指南,理由是一般人無法訂位。
佢呢個年紀已經根本唔需要靠米之蓮,而家好多有朵既食肆都set 哂做介紹制,寧願做返多 d local 客都好過湊遊客。
TVB 拍鬼到咁既feel咩
TVB我可能講多左
但我睇劇太多,而且我都幾buy木村
但個劇本真係好廢
你一定會估到個故事之後會講咩
成日叫老闆唔好搞咁多
淨係講佢自己一個其他人就行行企企
但過程呢?
估到會點唔難,但過程同表演手法
同節奏
咁你一定唔鐘意睇marvel 戲
祥平同萌繪係叫名,而芹田係叫姓氏,點解要咁樣安排,大家都係後生仔女
丹後由開始都唔係個衰人
睇佢追求更高層次
一開波未拎二星果陣真係想出陰招搞到木村做唔成廚
重想陰埋鈴子
結果拎咗二星之後信心大增,以為可以膈木村鬥
跟住就同佢老闆調轉咗角色
拍劇估到又點
好睇咪得
夾硬扭橋搞到故事不倫不類仲衰
睇埋 side story,祥平同劇入面個性格完全兩個人咁樣
另外原來祥平女友除左眼鏡個感覺好唔同
成日諗起佢老豆
有冇link睇?
楓林網有
thx ching
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞