木村係咪終於簡岩劇本

1001 回覆
117 Like 13 Dislike
木村一直都話主廚要對出街既野食付全責,就算一早知係xx做,都無怪過佢
今集d 剪接好撚差
應該唔會25,話哂木村幫佢買過刀
已經係冰之驕子pride
幾乎已經可以估到新仔呢段劇情,
又係嗰D 撚屌例牌熱血野

例如:

●祥平走左,新仔以為自己可以取代佢受木村重用
●點知木村唔係,廚房乜鳩重要工作都唔比佢掂
●新仔堅嬲,好妒忌祥平,打算真係出賣木村既飯店攬炒
●但件事原來唔係咁,木村對新仔嚴厲,係因為同對祥平一樣,知道佢有天份,於是先嚴厲對佢,要佢成為他媽的明日法國料理之星
●新仔知道真相,感動喊左,想講對唔住,但木村封住佢把口,講:「係真男人的話,便住口,用料理去証明自己的價值吧!!!!!」

此集完。
Exactly
BG 我覺得都幾好睇
Raymond Fung終於撞啱人

但老實講,個犯開頭講到咁神秘,以為有咩驚天大陰謀
結果原來係啲公廁秘密
連丹后呢啲咁唔關事嘅人都估得到
你放心,最後一定歸隊,但應該唔係打丹后
應該係最後歸隊跟住拎到3星
成套做幾多集
感覺節奏好似快左好多咁
好老土但又睇晒
呢套木村個角色都係一般木村既性格,無乜特別。

但可能因為咁,編劇花多了心機同著墨在其他角色,令其他人更立體。同埋去到第五集,木村唔再係以前那種一出就無敵既感覺,相反係好多野佢係無力感,反而其他人先係影響事件既主要因素,我覺得咁既編排仲好,多了d新鮮感。

不過,大圍故事上都仲係打緊安全牌,熱血奮鬥呢樣少不了,奸角又太on9同明顯,無乜特出。
通常會有幾多集?好想等埋一次過睇
今集好多野都太過夾硬,好失望

真兇編排左咁耐,突然咁樣出場真係好浪費

突然多人book同無啦啦入左五十大,又唔解釋點解
其實有咁唔清晰咩?我又覺得ok
木村因為試過碟餸知道發生咩事,所以聽到對面講佢啲員工係恐怖份子先嬲到打人
而家講件事係無心之失其實都算合理
多人book係因為美食檔喺網上紅左,佢地俾人停業果陣先爆左佢地係邊間餐廳,啲人想試相打卡咪去book, 就好似明知喜茶係大陸野都到樣好多傻仔走去排隊打卡
至於入五十大,一開頭丹後有講過會有神秘顧客去做評審,而GMT開業得班鬼佬客無cut booking,重突登有畫面讚佢地啲野好食,我諗就係想表達佢地就係神秘顧客
腦先生好差咩
其實我幾鍾意安堂機械人,不過好多人劣評
當年EVA 0既製作班底庵野秀明, 鶴巻和哉同前田真宏走左去幫TBS搞哩套安堂ロイド〜A.I. knows LOVE?〜
其實單野係點

呢家SMAP 係各自乜野關係
但我會好受 ,由其木村既演依類劇有加成
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞