木村係咪終於簡岩劇本

1001 回覆
117 Like 13 Dislike
對 ,有時唔使畫出腸
械人木村太做作連我木村死忠都覺得難頂
反而沫島黎士木找演得吸到好多
真兇我又覺得ok喎,樓上係想佢有驚天大陰謀?

木村本來道歉可以了事,但因為對家話佢員工係恐怖份子就郁手所以舊餐廳收皮,大家就因為咁遷怒於木村,但其實心知咩一回事,而真兇就正正係最內疚既一個,所以暗地裡幫左好多,我甚至覺得其他人都隱若知道真兇係邊個

到後面講返舊餐廳只係維持二星,真兇用午餐一道茶去鼓勵返大家我覺得好正,原來大家都係咁心心不忿

五十大我覺得係因為係國際排名? 所以木村名聲係需要唔放在內
另外美食節都打響名堂,就算知木村發生過咩事都唔介意
就好似你成日聽到邊d壽司食物中毒,邊間餐廳有老鼠
過幾日行過都係會滿座,不過我認同呢part講得唔夠仔細
元氣、爭鮮成日都話有蟲,咪又係大把人去食
多咁多日本新客應該真係美食節啲人
有一幕話木村為咗啲細路食咖哩好啲而改咗少少個食譜
之後個細路要啊爸啊媽帶佢去食
另外就係ig威力太大
木村套假面酒店做得仲好睇
爛尾
係囉好似好少人睇
編劇之後應該會比段戲木村大爆發
應該會,可能係爆秘密那下。

但我唔太期望套劇好似煮食比賽咁。
丹後9成比佢老闆搞死自己
本身丹後既陣容真係冇可能夠木村果邊打
所以不斷靠老闆出奸招,上次唔係買通左裁判已經輸左

依加劇情發展到祥平去左丹後果邊,起馬冇咁悶,平衡少少實力,丹後一個點打木村班底
陰謀中既陰謀 其實係有人專登換枝油陰XX攞錯

你地都係想咁姐
日本仔係法國開法國餐廳都幾勁
料理新鮮人去意大利開冇人幫襯
幾好睇 真兇其實大家可以細心估
不過睇得出 木村角色雖冇力感 但佢係嚴師出高徒果類 加埋肯攬下屬 不過份人表達麻麻
呢套故事唔得
依套開到10 分鐘係幾好睇
開頭
最尾10分鐘睇到呆左
呢套濕鳩酒店真心講後段太唔掂
兇手身份太明顯,揭曉既時候根本唔震撼

我亦唔覺木村演得特別好
我覺得"兇手"呢條線就咁完就好好,再講就...我想睇多D店與店之間既對決
頭1,2集提過有間3星,呢間同木村對決就正,因為我都覺丹呢個角色差D
同感,我都覺得呢套幾特別,而且有當時仲未紅嘅本田翼同埋桐谷美玲共演
係啲人接受唔到奇怪劇情
終於有同路人
法日首腦個真兇其實未講完,而且係琳達同栞奈講電話時又一句仲暗示係栞奈識得嘅人(我估係老公或家人)

至於點解好突然入50大,我估可能導演之後幾集會有交代
其實條四眼妹都幾慘,比祥平食完跟住比老豆迫分手
之後祥平就可以明正言順食萌繪
本田翼+護士服
J死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞