木村係咪終於簡岩劇本

1001 回覆
117 Like 13 Dislike
Comedy?
No , it’s a drama
今集好好睇

下集預告及川好溫柔

尾花去左井野到住
係咪得十集
如果係得翻兩集仲有咁多野講
點搞
得返兩集點三星呀

條癲婆又搞屎棍
Hea下講下三角戀 臨尾齊齊BBQ 多謝尾花
跟手跳起Yeah話大家要再努力
劇本麻麻
但真係拍得幾好睇
可能一野fast forward 幾年後
多數同幾肯定係,快快手手講幾句交代skip咗幾年嘅努力而得出三星
得2集點埋尾
又唔係分2季
家陣分又搞到前面幾集個節奏唔夾
2頭唔到岸
希望最後唔會大暴走
有人會戴 有人會唔戴....

我個間就唔戴既
可能係今集埋左伏線,因為有木村師傅教識佢地要照顧客人有咩需要為首要目標,度身訂做唔同口味俾客人,跟住最尾個集有個評審去食,然後睇到木村間餐廳咁照顧客人需要,大受感動,覺得佢地明白世界上係冇最好食既野,只有最岩客人食既野,跟住直接頒左3星俾佢地
呢個世界高級廚師自殺率好高
前兩年有幾個廚跌左一粒星都搞到要自殺
唔三星點埋尾呀,上集先話要三星老婆先返黎,成套野都係到拖,講太多其他人廢話,
我估係最後一集最後15mins 就會突然間幾年後...... 終於3星了
我都覺,一跳就幾年後,餐廳上哂軌道,食材兇手單野擺平左,尾花同返 linda 一齊,祥平回隊,拎埋三星。
其實你形容嘅廢話,係有助佢哋推上去攞三星嘅動力,唔係有集廢話講相澤老婆帶個女出走法國,又或者無尾花個師傳串鳩尾花煮野食為花巧多過為客人。京野溝唔到倫子…新仔以為甜品師溝佢。唔講呢啲廢話,呢班Grand maison tokyo廚師就真係無動力無資格攞三星

不過最廢話點估得到尾花前女友咁極為在意首腦峰會個件事? 完全無交帶過嗰次出事同Linda有乜關係?
Linda極力推薦尾花間餐廳嘛
而且尾花粒聲唔出就走咗,肯定hurt到佢
Linda有身敗名裂?但第9集就要整死Grand Maison Tokyo。如果身敗名裂,無影響力整死一間食店啦!雖然係新鋪
乜前幾集阿linda唔係幫過佢
GMT寫誠實的食評先多人知GMT野食出眾咩?
師傅初時好輕挑,一食野就轉pro mode

呢集係提大家勿忘初衷
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞