汽車用品店員,你問我答 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
請問soft99套裝係算邊種?定三樣有齊?
kwazar 噴壺 噴唔到扇形 點解
係咪塞左, 定係液體比例唔岩
變左嘔泡 斷下斷下
ys
洗唔洗開水用既分別
尾箱可以勾係邊
你有跟張貓紙開?
係唔夠氣先會變左嘔泡 斷下斷下
https://www.youtube.com/watch?v=oAKMPjKWVqQ&feature=emb_title
部份車既尾箱係有勾, 特別係 SUV
我冇 平面
其實我係想問soft99套裝係咪有齊Compound/Polish/Wax三種功效?
冇最後個層 wax
其實 compound 同 polish 都係相同性質,你當一個係粗啲嘅砂紙,一個係幼啲嘅砂紙咁會易理解啲。當然,兩者都幼過3000度砂紙好多

至於幾粗先係 Compound 幾幼先叫 polish 就個個牌子都唔同,soft 99 呢套可以理解係由 compound 到 polish 拆開三重,我估個好處係佢啲 product 預你用人手研磨,分三重易啲做到個效果,外國人多數用機搞,分兩重已夠。

以上講係 pure compound/ pure polish ,有啲 polish 係包括精潔同填補功能,最好睇清楚說明用
soft99個油膜拔除係要整濕車頭玻璃做定係抹乾先做

Ching 想問香港邊到買到車箱頂個LED? 唔該🙏🏻
冇所謂
sad to say, 淘
或者你可以試試深水步個2間
請問係邊兩間?小弟未聽過sorry
今日有無開?
部車打左蠟都唔光滑, 車潻感覺好似磨砂咁

係唔係鐵粉太多
yes but close at 3pm today
你試下清哂所有野再打多次
車迷店同金標緻
打過粗蠟先打幼蠟都係唔得

應該用咩去清晒D野?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞