汽車用品店員,你問我答 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
本身有一堆嘢想入
但呢排都難啲就到時間來
可能先網購住幾件先,遲啲有機會先來參觀
黑色車平時返工泊戶外
夜晚多數泊車場
有時洗完車3/4日就幾明顯有塵
可以點保養?
如果自己買少少清潔劑抹下有邊隻好?
車廂消毒有無介紹?主要門邊扶手和座位
有無天然劈味大法?
闢味
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

https://petitions.whitehouse.gov/petition/appeal-add-genuine-dual-universal-suffrage-hong-kong-part-phase-2-agreement-between-us-and-china
要求香港真雙普選作為第二階段中美貿易協議一部份

而家美帝要求強国簽左第二階段先撤關稅
所以強国一定要被迫情況下同美帝簽協議
香港要搭順風車

另外, 所羅門聯署:

https://petitions.whitehouse.gov/petition/beijing-2022-winter-olympics-corporate-sponsors-dont-deserve-tax-benefits-so-dont-help-them-fund-ccp-propaganda-again
alcantara點洗好? 係唔係要用專用既清潔劑?
上手車身鍍過晶但係又fail咗,宜家一撻撻,想問下用咩可以整走佢?
用強力拋光/粗蠟
樓主
想入個DA 頭,但唔配知邊隻電批好
想夠力做研磨拋光,但要無線
有冇推介
想翻身內籠啲膠件應該用咩抹
易手車 七人車
想泊車安全啲 有無電子後視鏡推介
Mr Pink
我下個 post 一定要將下面呢段罝頂,太多人問
架車有臭味可以點?
1) 抹乾淨成個內籠,窿窿罅罅都要清乾淨
2) 地墊拆到就拆出黎洗
3) 洗一次冷氣 + 換冷氣隔
4) (呢個唔一定要做) 用車用除臭彈炸架車一獲勁
5) 搵一個風和日麗太陽猛又熱既日子,朝早 10 點鬆 d 就揸車去沙灘 (例如屯門黃金海岸) 泊 3 - 4 個鐘錶位比佢曝曬,去食個 lunch 行下~~
去鴨Liu街買支 bosch or black & decker, $6/700 以上既, 夠做
呢個要搵師傅裝~ Google 下應該有
12v 夠唔夠?做全車粗磨+幼磨要幾多嚿電?
多數都18V 以上架
1-2 舊電應該 ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞