汽車用品店員,你問我答 (4)

1001 回覆
2 Like 3 Dislike
係,其實coating要保養得好仲煩
而家我玩返普通拋光打蠟,冬天夏天輕鬆打一次蠟,condition唔好的話先再泥膠polish全套
其他地方搵野噴噴佢
有冇車箱清潔 tips, 好似冇乜膠/儀表板 用嘅 prodcut
有好多 wor
如果新買嘅車行二手車,有咩要立即打理?
呢啲電鍍位漬點去,試過粗蠟同立時新都係唔得
自己抹一次內籠先
洗車個 d 睇自己喜好
就咁抹啦?新嘅都唔使落清潔劑?
你哋公司有冇話買滿幾多discount
啞面wrap紙d水漬有冇得搞
倒後鏡有白色水漬捽唔甩
有冇得搞?
你哋公司有冇話買滿幾多discount
<--- no

就咁抹啦?新嘅都唔使落清潔劑?
<--- 用抹內籠既清潔劑抹
https://www.hkcarproduct.com/product/soft-99-stain-cleaner-strong-type-500ml-for-car-paint-%e5%bc%b7%e5%8a%9b%e5%8e%bb%e6%b0%b4%e5%9e%a2%e6%b8%85%e6%bd%94%e5%8a%91-%e8%bb%8a%e6%bc%86%e7%94%a8/

你試呢隻, 不過搵個唔覺眼既位試少少先, 試左 work, 等多2-3日冇野, 就可以直接用
之後記得整返層野去水
100$ 到 , 想整到直身好令身防水,有咩product?
請問洗完車,車漆有水印漬,有無嘢攪到?
揸去元朗屯門個 d 比人洗一次就 ok
絲絨座位推介方種清潔液洗?(基本清潔)
有冇咩要特別留意?謝
呢隻好用定歸零膏好用?
就方便同效用黎講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞